SNSD ZBIJA REDOVE: Najjača stranka u RS imenovala potpredsednike i generalnog sekretara

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 02. 2024. u 00:13

ŽELjKA Cvijanović, Radovan Višković, Sanja Vulić, Miroslav Bojić i Luka Petrović izabrani su na sednici Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za potpredsednike stranke, dok je novi generalni sekretar Srđan Amidžić. On će na toj funkciji zameniti dosadašnjeg genseka SNSD Luku Petrovića.

СНСД ЗБИЈА РЕДОВЕ: Најјача странка у РС именовала потпредседнике и генералног секретара

FOTO: Arhiva novosti

Novi potpredsednici SNSD su postali Sanja Vulić, inače šef Kluba SNSD u PBiH, i Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša. Tim potezom iz najjače stranke u RS su poručili da ozbiljno ulaze u ovu 2024. kada se održavaju lokalni izbori.

Predsednik SNSD Milorad Dodik poručio je da je ta stranka jednoglasnim izborom stranačkog rukovodstva na sednici GO pokazala da je organizaciono i politički profilisana i jedinstvena politička partija.

Istakao je da ta situacija traži promenu pristupa SNSD u svakodnevnom obavljanju dužnosti.

- Zadužili smo novo Predsedništvo SNSD da napravi platformu, a ja ću se zalagati da se izradi kodeks ponašanja naših članova na izabranim funkcijama i običnih članova stranke - rekao je Dodik.

Podmlađivanje

MILORAD Dodik kaže da se na ovaj način kreće i u podmlađivanje stranke.

- Smatramo da smo napravili dobar posao i da će Srđan Amidžić biti novi vetar u leđa u organizacionom i svakom drugom radu u SNSD - zaključio je Dodik.

Dodaje da je SNSD partija koja snosi odgovornost.

- Želimo da budemo vođe čitavog jednog pokreta borbe protiv kolonijalizma i takve uprave u BiH i da imamo potencijal i volju da predložimo kretanje za Srpsku, srpski narod i pripadnike drugih naroda kojima je stalo do legitimiteta i ustavne BiH i tolerantnog života - istakao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)