DODIK: Podvig herojskih stanovnika opkoljenog Lenjingrada nikada neće izbledeti

Novosti online

27. 01. 2024. u 15:15

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima Rusije 27. januar - 80. godišnjicu potpunog oslobođenja Lenjingrada od fašističke blokade.

ДОДИК: Подвиг херојских становника опкољеног Лењинграда никада неће избледети

Foto: Printskrin

- Danas se obraćamo svim preživelima u opsadi rečima zahvalnosti za njihovu hrabrost, istrajnost i neviđeno herojstvo - ističe se u pismu Dodika gubernatoru Sankt Peterburga Aleksandru Beglovu.

Dodik je naveo da je svaki dan opsade bio podvig.


- U neljudskim uslovima, stanovnici i gradovi se nisu predavali. Preživjeli su i pobedili – ništa nije slomilo volju Lenjingradaca za pobedu. Koliko god godina prošlo, podvig hrabrih ratnika i herojskih stanovnika opkoljenog Lenjingrada nikada neće izbledeti, što će ostati primer bratske uzajamne pomoći, posvećenosti i jedinstva naroda u ime budućnosti zemlje - rekao je Dodik, preneo je portal RTRS.

Povodom 80. godišnjice od oslobođenja Lenjingrada od opsade u ime naroda Republike Srpske i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović položio je venac na spomen-obeležje na Piskarevskom spomen-groblju u Sankt Peterburgu u znak sećanja na poginule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)