POLICIJSKA UPRAVA TREBINJE SUMIRALA PROTEKLU GODINU: Zabrinjavajuća bezbednost u saobraćaju

D.Curać

23. 01. 2024. u 21:34

UPRKOS preduzetim aktivnostima stanje bezbednosti u saobraćaju na području Istočne Hercegovine nije na zadovoljavajućem nivou, naveli su u Policijskoj upravi Trebinje, ocenjujući ukupno stanje bezbednosti za 2023. godinu, koje je na zadovoljavajućom nivou.

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ТРЕБИЊЕ СУМИРАЛА ПРОТЕКЛУ ГОДИНУ:  Забрињавајућа безбедност у саобраћају

D. Curać

- Stanje bezbednosti saobraćaja nije na najboljem nivou uprkos uloženom trudu. Daje nam signal da moramo napraviti novu analizu zajedno sa "Putevima Srpske" na trasama koje su ocenjene kao kritične i sa Agencijom za bezbednost saobraćaja sa kojom imamo dobru saradnju. Imamo isti cilj - podizanje bezbednosti saobraćaja na viši nivo - rekao je nedavno Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković istakao je da je lani evidentirano 377 saobraćajnih nezgoda, od kojih pet sa poginulim, 28 sa teško i 76 sa lakše povređenim licima.

- Broj saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom je 268. Od ukupno 364 lica koja su prouzrokovala saobraćajnu nezgodu 20 su bili vozači bez položenog vozačkog ispita, 31 vozač do dve godine staža, 61 pod dejstvom alkohola i dve nezgode gde su vozači bili pod dejstvom droga - naglasio je Janković.

Rasvetljene paljevine

NAČELNIK PU Trebinje Siniša Laketa naglasio je da je u prošloj godini realizovano nekoliko operativnih akcija, napominjući da je rasvetljena većina paljevina koje su se desile tokom 2021. i 2022. godine. Uspešno su održane 83 akcije, kao i nekoliko akcija u vezi sa zloupotrebom zlooupotre droge, poput "Plantaže", "Oganj 1 i 2", "Ulica 2023".

Lani je evidentirano 270 krivičnih dela od kojih se na opšti kriminal odnosi 217, na zloupotrebu droga 16, na privredni kriminal 14 i na bezbednost saobraćaja 23.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)