POMEN ZA NAJMLAĐEG POGINULOG BORCA TREBINJSKE BRIGADE: Sećanje na hrabrost Aleksandra Masleše

D.Curać

17. 01. 2024. u 16:29

I OVE godine 16. januara kod spomenika najmlađem poginulom borcu Trebinjske brigade Aleksandru Masleši u trebinjskom naselju Bregovi, služen je parastos povodom 29 godine od njegove smrti.

ПОМЕН ЗА НАЈМЛАЂЕГ ПОГИНУЛОГ БОРЦА ТРЕБИЊСКЕ БРИГАДЕ:  Сећање на храброст Александра Маслеше

D. Curać

Masleša je ranjen je 27. septembra 1994. godine na Boračkom jezeru kod Konjica, a od posledica ranjavanja preminuo je 16. januara 1995. godine na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu sa nepunih 19 godina.  Od iste granate poginuli su komandant Bobanske čete vojvoda Nedeljko Vidaković, i njegovi saborci Ljubiša Popović i Dragan Slijepčević.

D. Curać

Tekst potpisa

-Aleksandar je školsku klupu i olovku zamenio krvavim rovom i puškom. Bio je najmlađi borac i poginuo je braneći otadžbinu. Aleksandar je zajedno sa nama bio deo Bobanska četa koja je imala veoma teške ratne borbe, posebno na području Bobana gde je bila linija razgraničenja dve vojske – rekao je Dragan Ristić, saborac Aleksandra Masleše.

Boračka organizacija

Predsednik Skupštine gradske Boračke organizacije Petar Vuković je istakao da su se Trebinjci još jednom sa ponosom okupili i prisetili mladog Aleksandra Masleše.

- Prisetili smo se velikog i junačkog dela našeg Aleksandra. On je dao svoj život za Republiku Srpsku i obeležavaćemo ovaj dan sve dok smo živi i dok postoji naša Republika Srpska - rekao je Vuković.

Na Maslešin spomenik cveće su položili članovi njegove porodice, predstavnici Grada, Gradske boračke organizacije i drugi.

- Aleksandar je položio život za Republiku Srpsku i zbog njega i svih drugih junaka mi moramo da budemo svesni da je Srpska naša svetinja i da je moramo čuvati i sačuvati – istakao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)