UNELI MOBILNI OSMICI U ZATVOR: Pokrenut postupak protiv policajaca u zatvoru u Vojkovićima kod Sarajeva

S. MIŠLjENOVIĆ

04. 01. 2024. u 05:00

U ZATVORU u Vojkovićima kod Sarajeva pokrenut je disciplinski postupak protiv komandira smene i zatvorskog policajca zbog sumnje da su počinili teži disciplinski prekršaj. U centru istrage se našao Osman Mehmedagić Osmica, bivši direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH koji se nalazi u pritvoru u tom zatvoru.

УНЕЛИ МОБИЛНИ ОСМИЦИ У ЗАТВОР: Покренут поступак против полицајаца у затвору у Војковићима код Сарајева

Osman Mehmedagić , Foto normala.ba

Prema nezvaničnim informacijama, jedan zatvorski policajac ušao je u pritvorsku ćeliju uhapšenog Mehmedagića, koji je pritvoren pre desetak dana odlukom Suda BiH zbog afere prisluškivanje, zajedno sa Rankom Debevecem, predsednikom Suda BiH. Osmici je policajac uneo mobilni telefon u ćeliju, što je utvrđeno kasnije detaljnom istragom.

Pripadnici SIPA već su ispitali i komandira smene i policajca i oni su suspendovani, a Uprava zatvora je pokrenula disciplinski postupak, zbog sumnje da ugrožavaju istragu i krivični postupak u predmetu protiv Osmice i Debeveca.

Direktor zatvora u Vojkovićima Siniša Perković rekao je da su jedan sudski policajac i komandir smene suspendovani, ali da nema saznanja da je policajac uneo telefon u ćeliju bivšeg direktora OBA BiH Mehmedagića. Perković je pojasnio da je policajac suspendovan nakon što je otkriveno da se nalazio u bloku u kojem nije bio raspoređen, a komandir smene jer je to omogućio. Negirao je navode pojedinih medija da je policajac uneo telefon u ćeliju Mehmedagića.

- Ne znam šta pišu federalni mediji i otkud im ta informacija. Ja ta saznanja nemam - rekao je Perković.

Pritvor zbog prisluškivanja

GLAVNI tužilac BiH Milanko Kajganić potvrdio je nakon hapšenja da su predsednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor OBA Osman Mehmedagić uhapšeni zbog sumnje da su prisluškivali sudije i zaposlene u Tužilaštvu. Rekao je da za sada, nema potvrde da su prisluškivali i političare u BiH.

Inače, prilikom nedavnog saslušanja Debeveca i Mehmedagića u prostorijama SIPA, jedan od advokata uhapšenog dvojca pokušao je da iznese mobilni telefon koji je Debevec sakrio prilikom pretresa. Ipak, inspektori SIPA su imali saznanja da advokat pokušava da sakrije mobilni i oduzeli su ga na izlazu iz zgrade Državne agencije za istrage.

Tako su nakon pokušaja da sakriju mobilni telefon Debeveca, sada pokušali da unesu telefon osumnjičenom u ćeliji, kako bi nezakonito uticali na svedoke i istražne radnje.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!