SLEDI ŽESTOK POLITIČKI OKRŠAJ: Na predstojećim izborima u Banjaluci, Stanivuković, Đajić i Trivićeva u trci za fotelju gradonačelnika

S. MIŠLjENOVIĆ

30. 12. 2023. u 18:09

DRAŠKO Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke otvorio je karte i objavio da će se ponovo kandidovati za čelnu poziciju najvećeg grada u Srpskoj.

СЛЕДИ ЖЕСТОК ПОЛИТИЧКИ ОКРШАЈ: На предстојећим изборима у Бањалуци, Станивуковић, Ђајић и Тривићева у трци за фотељу градоначелника

Draško Stanivuković, Foto A. Čavić

 Najavom te kandidature trka za fotelju prvog čoveka Banjaluke biće najzanimljiviji deo lokalnih izbora u BiH koji će biti održani u oktobru 2024. Kandidat za gradonačelnika biće i Jelena Trivić, predsednica NF i dojučerašnji Stanivukovićev partijski kolega iz PDP.

SNSD koji puca na mesto gradonačelnika i po svaku cenu želi tu fotelju nakon što je izgubio pre tri godine, u opciji ima dva imena. Jedno je dr Vlado Đajić, šef banjalučkog SNSD, a drugo ime koje se spominje je Srđan Amidžić, aktuelni ministar finansija BiH.

- Zadnju reč ko će biti kandidat SNSD za gradonačelnika imaće Milorad Dodik, lider SNSD. Za sada je bliže da Đajić bude kandidat - ističe izvor iz ove stranke.

Stanivuković je poručio da veruje da će na poziciji gradonačelnika ostati još jedan mandat.

- Ne plaši me nijedan scenario na izborima, verujem da ću pobediti i ostati na mestu gradonačelnika još četiri godine - naveo je Stanivuković.

Blokade, prijave i svađe

TRI godine mandata gradonačelnika Stanivukovića prošli su u konstantnim borbama sa vladajućom većinom u Skupštini grada. Blokade investicija, zaobilaženje odluka Skupštine, svađe, krivične prijave, protesti ispred Skupštine grada, postali su svakodnevica grada na Vrbasu.

S druge strane Jelena Trivić, predsednica NF, poručila je da će ova partija imati svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

- Daćemo svog najjačeg kandidata koji je u stanju da pobedi sve protivkandidate. Ne bežim od kandidature, ne skrivam se iza drugih imena - rekla je Trivićeva.

Analitičarka Tanja Topić kaže da je očito da će se za mesto gradonačelnika Banjaluke voditi mrtva trka.

- Kampanja je počela i u igri su barem u domenu spekulacija nova, stara politička lica. To može značiti disperziju glasova, težak okršaj i iznošenje prljavog veša ukoliko na crtu izađu ljuti protivnici. U svakom slyčaju najveće šanse imaće onaj kandidat sa najboljom infrastrukturom i radom na terenu, a najmanje oni koji politiku budu praktikovali kao rijaliti, jer su ljudi umorni od svađa i prepiranja - poručila je Topićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!