"PALA" TROJKA U ISTOČNOM SARAJEVU: Nastavak policijske akcije ”Kod”

S. MIŠLjENOVIĆ

26. 12. 2023. u 07:15

U NASTAVKU akcije "Kod" policijski službenici PU Istočno Sarajevo uhapsili su juče Gorana Grbovića, Milana Među i Nedeljka Stupara zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge. U PU Istočno Sarajevo navode da se akcija sprovodi u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i uz podršku Evropola.

ПАЛА ТРОЈКА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ: Наставак полицијске акције ”Код”

Foto Glas Srpske

- U okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva "Kod" uhapšene su tri osobe na području Istočnog Sarajeva zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga. Radi se o G. G., M. M. i N. S. iz Istočnog Sarajeva - saopštila je PU Istočno Sarajevo.

Podsetimo, akcija "Kod" je sprovedena sredinom novembra kada je uhapšeno 15 osoba. Odlukom suda pritvor je određen za sedam osumnjičenih, a to su Bojan Rističević, Boris Mitrović zvani Gilmar, Dalibor Bambarez Bambi, Aleksandar Hršum, Danilo Cicović, Igor Cicović i Dragomir Pandurević. Đorđe Cicović i Peđa Spajić su pušteni da se brane sa slobode, a na predlog tužilaštva njima su određene mere zabrane napuštanja boravišta, zabrane putovanja van BiH.

Elezova grupa

AKCIJA "Kod" je pokrenuta na osnovu informacija dobijenih dekripcijom skaj-aplikacije. Većina osumnjičenih imaju bogate kriminalne dosijee, a u trgovini droge navodno su blisko sarađivali sa Darkom Elezom, koji se nalazi u Srbiji na izdržavanju 15-godišnje kazne zatvora po presudi i predmetu "Lutka".

Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, nakon akcije je saopštio da je uhapšena grupa prokrijumčarila oko 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane, 52.000 komada tableta ekstazija, 60 kilograma amfetamina, određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)