DETALJI AKCIJE ”KAPITAL”: Jasmin Hasić osumnjičen za pokušaj ubistva Mateja Živkovića

S. MIŠLjENOVIĆ

30. 11. 2023. u 06:30

U OKVIRU akcija "Kapital", koju su odradili pripadnici SIPA na području Federacije BiH, a sa ciljem rasvetljavanja pokušaja ubistva Mateja Živkovića, zamenika predsednika Komisije za vrednosne papire Federacije BiH, u svojstvu osumnjičenog biće ispitan Jasmin Hasić iz Sarajeva.

ДЕТАЉИ АКЦИЈЕ ”КАПИТАЛ”: Јасмин Хасић осумњичен за покушај убиства Матеја Живковића

Inspektori SIPA na terenu, Foto SIPA

Hasić je istražnim organima poznat kao višestruki prestupnik. U više navrata je hapšen zbog razbojništava i teških krađa. Trenutno se nalazi u KPZ Zenica, odakle će biti doveden na ispitivanje u SIPA.

Iz SIPA je saopšteno da se operativna akcija "Kapital" sprovodi u cilju rasvetljavanja krivičnog dela pokušaj ubistva, koje se desilo 15. februara i 16. marta prošle godine u Sarajevu, kada je Živkovića ranjen sa više metaka.

Motiv

Inače, kao motiv za pokušaj ubistva Živkovića se spominjao njegov status svedoka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu u predmetu "Profit", gde se grupi privrednika i političara sudilo za organizovani kriminal, pranje novca, prevaru. Kriminalom su optuženi ostvarili korist od oko 30 miliona maraka.

- Pretresi u sklopu akcije izvedeni su na 11 lokacija, a biće ispitan i osumnjičeni Hasić. Planira se i saslušanje više lica u svojstvu svedoka - rekla je portpatol SIPA Jelena Miovčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024