DODIKA SAMO NJEGOV SIN MOŽE DA ZAMENI! Sednica Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Banjaluci

S. MIŠLjENOVIĆ

30. 09. 2023. u 07:00

JEDINI predlog koji je došao u stranku je da predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bude Milorad Dodik. Ako stranka odluči da me zameni moj sin, onda će to odlučiti SNSD. Ovo je poručio Milorad Dodik, predsednik SNSD nakon sednice Izvršnog komiteta stranke koja je održana u petak u Banjaluci, odgovarajući da prokomentariše izjavu Momčila Mandića, nekadašnjeg ministra pravde i policije RS, koji je rekao da je "Dodiku vreme da se povuče iz politike i da bi stranku trebalo da prepusti mlađim ljudima kao što je njegov sin Igor".

ДОДИКА САМО ЊЕГОВ СИН МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ! Седница Извршног комитета Савеза независних социјалдемократа у Бањалуци

FOTO: Novosti

Predsednik SNSD je poručio da su svi opštinski odbori imali mogućnost da predlože ime, a svi su predložili, kako kaže, njega.

- Nekima to smeta, ali mene od svega najviše raduje činjenica da su ljudi dali meni poverenje, da ih nisam izneverio, istako je Dodik.

Inače, SNSD na Saboru stranke u subotu u Doboju bira predsednika i stranačko rukovodstvo. Prema rečima Dodika, ta stranka je obeležila politički život Republike Srpske i BiH.

- Trenutno imamo 202.000 članova. SNSD ima sa čime da izađe pred narod jer su naši rezultati to dokazali. Naš cilj je da branimo interese Srpske i to ćemo nastaviti - poručio je Dodik.

Konaković kao Turkovićeva

KOMENTARIŠUĆI stavove ministra inostranih poslova BiH Elmedina Konakovića, koji je rekao da je zabrinut zbog politike Republike Srpske i odluka Narodne skupštine RS koje su okrenute ka Rusiji, i da nije sporan položaj Kristijana Šmita u BiH, Dodik je poručio "da nije znao da je Konaković tako glup kada kaže da se sve svodi na Rusiju".

- Zanimljivo je da kada pričate sa njim onda je sve u redu, zagovara uvažavanja, a kada ostane sam, onda se retorika nimalo ne razlikuje od retorike Bisere Turković - poručio je Dodik.

On je naglasio da je sve spremno za Sabor SNSD koji će biti održan u Doboju i na kome će biti birano stranačko rukovodstvo.

- Izabran je 1.001 delegat za Sabor. Biće više od 1.500 naših simpatizera. Biraće se Statutarna komisija, Glavni odbor i, naravno, predsednik. Utvrdili smo definitivne liste naših odbora, imamo značajan broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Rumunije, Mađarske, tu će biti naši koalicioni partneri iz Srpske i gosti iz stranaka iz FBiH - rekao je Dodik.

Predsednik SNSD je poručio i da dominantna pozicija ove stranke ostaje odbrana Srpske, poštovanje Ustava BiH, a glavni cilj je rešavanje pitanja Ustavnog suda BiH i stranih sudija...

Dodik je istakao da na nivou BiH neće glasati ni za jedan zakon dok ne bude rešeno pitanje Ustavnog suda BiH, ali će učestvovati u diskusijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)