PROSLAVILI GRADSKU SLAVU: Na platou ispred GU Bijeljina i u Hramu Sv. Đorđa obeležen Sv. Pantelejmon

B.Milošević

11. 08. 2023. u 12:05

NAKON bogosluženja u crkvi Svetog Đorđa, i litije koja je prošla gradskim ulicama, na platou ispred zgrade Gradske uprave obavljeno je lomljenje slavskog kolača, čime je obeležena gradska slava Sveti Pantelejmon. Kumovi slave ove godine su bili đaci generacije osnovnih i srednjih škola.

ПРОСЛАВИЛИ ГРАДСКУ СЛАВУ: На платоу испред ГУ Бијељина и у Храму Св. Ђорђа обележен Св. Пантелејмон

Foto: B. Milošević

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, čestitajući građanima slavu, istakao je da živimo u vremenu velikih iskušenja iz kojih treba da izađemo jači, odvažniji i hrabriji.

- Treba zajedno da gradimo Bijeljinu, u kojoj će srećni dečji osmesi ispuniti ulice, vrtiće, škole - poručio je Petrović.

Zbog teške situacije i svih nevolja koje su zadesile Semberiju, izostale su dosadašnje pantelinske manifestacije, kao što su Savska regata, Dani meda, Fijakerijada, ali umesto toga, vredne žene iz 12 udruženja na gradskom trgu su spremile slavske trpeze na kojima su se našla brojna tradicionalna jela. Gradska uprava je nagradila taj trud vrednim novčanim nagradama, a za najukusniju trpezu proglašen je slavski ručak Snežane Kutlače.

Najbogatiju trpezu pripremile su članice Kola srpskih sestara Saborne crkve, a vizuelno, najatraktivniju trpezu je pripremila Dragana Milošević Vasilić.

Vašar odoleva svim preprekama

BEZ obzira na sve krize i probleme, bolesti, poplave i ratove, trodnevni Pantelinski vašar nikada nije prestajao. I ove godine, desetak hiljada posetilaca iz Semberije, Posavine, Mačve i dijaspore prodefilovalo je Agrotržnim centrom u potrazi za dobrom hranom i susretom sa prijateljima. A zabave je bilo na pretek - od ringišpila, skakaonica, zida smrti do vožnje za one najhrabrije. Miris roštilja širio se vašarištem, i niko nije pominjao svinjsku kugu.

Povodom slave grada, organizovana je i Pantelinska dečja umetnička radionica, gde su mali umetnici pokazali kako vide svoj grad. Posetioci su mogli da otkupe dečje radove. Umetnice iz škole ikonopisa, Jelena i njena ćerka Milica Popović, sliku Sv. Pantelejmona pokloniće gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)