ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA GRAĐANA GACKA I UPRAVE RiTE GACKO: Ako se ne reši problem zagađenja, slede novi protesti

D.Curać

17. 05. 2023. u 14:34

STANOVNICI Mesne zajednice Nadanići i rukovodstvo Rudnika i Termoelektrane Gacko održali su sastanak povodom zagađenja opštine Gacko, koje je bilo povod za protestno okupljanje građana ispred ulaza u RiTe Gacko prošlog četvrtka.

ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ГРАЂАНА ГАЦКА И УПРАВЕ РиТЕ ГАЦКО: Ако се не реши проблем загађења, следе нови протести

D. Curać

Prema rečima Siniše Miloševiće, predsednika MZ Nadanići, direktora RiTE Gacko Maksima Skoka obavestili su da će organizovati nove proteste ukoliko pepeo počne ponovo zasipati to naselje i celu opštinu Gacko.

- Izneo sam stav naše delegacije da će nama u stvari orijentir biti dimnjak RiTE Gacko. Ukoliko vidimo, pošto termoelektrana još uvek nije počela sa radom zbog remonta, da se pojavljuju dim i pepeo, kao poslednjih stotinu dana, krećemo odmah u nove proteste - istakao je Milošević.

Na sastanku im je rečeno i da problem sa pepelom neće biti rešen u skorije vreme.

- Direktor nam je rekao da to ne može da ide preko noći. Kada bi sad fabrika koja proizvodi elektrofiltere počela sa radom, ne bi ih napravila za godinu dana. Znači, problem RiTE Gacko ne može biti rešen u narednim danima, mesecima, pa i godinama. Mi nećemo sigurno toliko čekati. Izneli smo svoj stav i stojimo iza toga - dodao je Milošević.

Čeka se načelnik

GENERALNI direktor RiTe Gacko Maksim Skoko nije se javljao na pozive novinara, a kako navode stanovnici Nadanića, oni imaju podršku i drugih mesnih zajednica iz opštine Gacko. Međutim, ono što još uvek čekaju je razgovor sa načelnikom te lokalne zajednice Ognjenom Milinkovićem koji se i dalje ne oglašava o njihovim zahtevima.

Podsetimo, stanovnci Nadanića i ostalih delova Gacka, kojima su se priključili i radnici Rudnika i termoelektrane, prošlog četvrtka održali su mirne proteste ispred ulaza u to preduzeće. Razlog je bila njihova briga za zdravlje pošto enormne količine pepela više godina zasipaju njihova imanja, a osim obećanja rukovodstva RiTe da će problem biti rešen ništa se nije desilo, zbog čega su građani izgubili strpljenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)