IMAM IZ KOZARCA ŠIRI MRŽNJU: Amir Mahić napadao Svetog Savu, Dodik odgovorio na sramne provokacije (VIDEO)

Novosti online

02. 02. 2023. u 16:05

TOKOM verske službe u prijedorskom naselju Kozarcu glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Amir Mahić Svetom Savi pripisao je fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi sektaštvo.

ИМАМ ИЗ КОЗАРЦА ШИРИ МРЖЊУ: Амир Махић нападао Светог Саву, Додик одговорио на срамне провокације (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/Kozarac.eu

Mahić je tokom službe na Savindan, 27.januara rekao da je Sveti Sava bio "veoma kontraverzna ličnost", da je to "jedan od činovnika SPC" i da je "laž da je prosvetitelj".

- Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih delova sveta, taj čovek? To je čovek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovde dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta - rekao je Mahić.

Prema Mahićevim rečima "začetnik ideologije mržnje prema drugome je upravo Sveti Sava", a "dve osnovne ideološke postavke na kojima je utemeljeno svetosavlje su nacionalizam i fašizam".

Imam Medžlisa Islamske zajednice Amir Mahić u Kozarcu govorom mržnje o Svetom Savi i Srpskoj pravoslavnoj crkvi povredio je sve Srbe, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- To je govor mržnje i ne doprinosi toleranciji. Islamska zajednica nema nikakvih problema u Republici Srpskoj, a u Kozarcu su izgradili sve što su hteli - rekao je Dodik.

Naglasio je da je govor imama Amira Mahića bio potpuno nepotreban.

- To sve govori o njemu - jasan je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)