POMOĆ STUDENTIMA: Zvornik planirao da buduće akademce stipendira sa 200 hiljada KM

V. Mitrić

26. 11. 2022. u 14:10

GRAD Zvornik je za stipendiranje studenata, iz tog dela Republike Srpske, planirao 200 hiljada konvertibilnih maraka, a konkurs je upravo otvoren i traje do 26 decembra.

ПОМОЋ СТУДЕНТИМА: Зворник планирао да будуће академце стипендира са 200 хиљада КМ

foto: v mitrić

Ove godine uvedena je nova kategorija visokoškolaca, koja će, kako kažu u Gradskoj upravi, biti stipendirana iz gradske kase, a to su studenti iz porodica sa troje i više dece“.

- Stipendije u iznosu od 1.000 KM biće uplaćivame u 10 mesečnih rata - kažu u GU Zvornik. -Za njih mogu da konkurišu budući akademci, čiji je prosek veći od 8,5, brucoši - nosioci Vukove dipolome, kao i oni bez oba roditelja i njihove kolege sa smetnjama u razvoju. Predviđena je novčana pomoć i za one sa master studija, koji su prosek „prebacili“ na više od devet.

Studentima slabog materijalnog stanja, porodica ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i civilnih žrtava rata, kao i onim iz višečlanih porodica, visina stipendije i broj rata biće određeni na osnovu broja prispelih prijava i raspoloživih para.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NOVINARKA IZ SIRIJE ZA NOVOSTI Amerika, Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć: Muka mi je od Zapada i svega što rade (FOTO)