SLOŽNI I POMIRENI ZA SLAVU: Ugljevik uz svečanu sednicu i programe obeležava Svetu Petku (FOTO)

V.Mitrić

27. 10. 2022. u 11:26

UGLjEVIK je ostvario i ostvaruje u poslednje dve decenije imponzantne rezultate u razvoju kraja, ali i razvoju svake kuće, porodice i domaćinstva, poručio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić na svečanoj sednici Skupštine opštine povodom krsne slave Svete Petke Paraskeve.

СЛОЖНИ И ПОМИРЕНИ ЗА СЛАВУ: Угљевик уз свечану седницу и програме обележава Свету Петку (ФОТО)

foto: V.Mitrić

Naša sela ne samo da su približena gradu, već imaju skoro sve kao i grad rekao je Perić.

- Ali ne stajemo, jer je neophodno dalje modernizovanje svega što život znači i standard naših ljudi. Naši ljudi, njihov rad i život, i podrška njima, iz sve snage, naša je dužnost, obaveza ali i čast. Ovako divan, častan i vredan narod to zaslužuje. To zaslužuju naši dobri preci. To zaslužuju i naša mlada pokolenja. Slavimo naše uspehe, uspehe naših ljudi, posebno mladih.

Medalje i priznanja nagrađenima, povodom krsne slave opštine Ugljevik – Svete Petke, dodelili su načelnik opštine Vasilije Perić i novi predsednik Skupštine opštine Zoran Lazić iz reda SNSD. Udruženje žena „Rudar” za istaknut humanitarni rad dobitnik je Povelje-opštine Ugljevik.

Predsednica Jelena Spasojević zahvalila je na priznanju i rekla da ovo udruženje broji aktivnih 20 članica koje su posvećene humanitarnom radu već tri godine.

Zlatne medalje „Filip Višnjić” uručene su učenicima Marici Popović, Dejanu Todorović, Jovani Benović i Dragani Dimitrić.

Ovu medalju dobili su i Drago Simić i Marina Cvetanović iz Loznice, kao i Predrag Vujević, Živan Rikić, Radinka Lukić, Ranko Đokić i Milenko Naćić iz Ugljevika. Dobitnici zlatne značke za istaknut rad su Aktiv društva dobrovoljnih davalaca krvi „Perika Nešković“, d.o.o „Taras“, Mitrović Nebojša, Rajo Petričević i Marijana Mitrović.

Srebrnom značkom odlikovano je Kolo srpskih sestara „Sveta Marija Magdalina” pri hramu Svete Petke Paraskeve iz Ugljevika.

foto: V.Mitrić

Vasilije Perić

Pomirenje SNSD i SDS

Uoči same slave, u Ugljeviku je u lokalnu vlast priključen i SNSD, čime je uspostavljena komotna većina i prekinuta blokada rada lokalnog parlamenta. Za one koji su učinili taj korak „to je sjajan znak da udruženi, složni i bez svađa mogu da urade najviše za rodni grad i kraj“. Protivnici srpskog pomirenja, u lokalu u Ugljeviku, pak smatraju da je to „neprihvatljivo i neshvatljivo“, držeći se, valjda, i usijane političke situacije u vrhovima stranaka, posle opštih izbora. Iskustva lokalnog SDS svedoče da, kad im je najteže bilo da dobiju bitku protiv SNSD, da ni rukom nisu hteli da maknu da im pomognu oni koji ih sada, iz njihovog, ali republičkog bloka kritikuju...

BONUS VIDEO - U DINOSAURUSOVOM GNEZDU: U Kini pronađena fosilizovana jaja stara desetine miliona godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)