OD monstruoznih zločina na Kazanima na padinama Trebevića prošlo je 29 godina, ali tačan broj Srba koji su ubijeni i bačeni u duboku jamu verovatno nikada neće biti utvrđen.

Rada

26.10.2022. 08:41

Zato nasi ljudi, glumci, filmski i pozorisni radnici se utrkuju ko ce biti prvi, pozuriti i stici u Sarajevo da uzmu nagradu, da budu vidjeni, itd.

Visočki predstavnik her SSmit

26.10.2022. 09:19

Na ovoj sramnoj kamenoj ploči koju podigoše krvnici da pokušaju sprati svoju sramnu zločinačku prošlost, nalazi se ime Lemez (Neđo) Novka (1950-1992.). Pokojna Novka, nije ubijena na Kazanima, niti je bačena u jamu Kazani. Novku su ubili u njenom stanu u Vojničkom polju i bacili je na ulicu ispred zgrade gde joj je telo ostalo pet dana.Ubili su je muslimanski zločinci koji su se uselili u njen stan dok je ona bila na lečenju u KC Koševo, a kada se po otpustu sa bolničkog lečenja vratila u stan. Ispisivanje njenog imena na ovoj lakrdiji od "spomenika" je pokušaj prikrivanja istine o strahoti zločina koje su počinili Alijini sledbenici nad srpskim stanovništvom Sarajeva, ali i ostatka nekadašnje BiH. Inače, pokojni Kosta Lemez, suprug pokojne Novke je nakon rata pronašao posmrtne ostatke supruge u masovnoj grobnici na groblju "Lav" u Koševu i preneo ih u Beograd gde je na groblju Orlovača sahranio svoju suprugu i gde je kasnije i on sahranjen pored nje.

Čika Velja

26.10.2022. 15:21

Na tuzlanskoj Kapiji piše da su zločin učinile "Srbo fašističke četničke horde",dok na Kazanima nema tako slikovitog opisa krvnika?! Verovatno zato jer su Srbi bacani u jamu u interesu odbrane BiH???