BLATI SRBIJU DA POPRAVI REJTING: Lider SDA nastavlja da šalje uvredljive poruke prema susedima

S. M.

05. 08. 2022. u 07:00

RETORIKA lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji već duži period u izjavama pokušava da Srbiju okarakteriše kao pretnju BiH i da ima negativan uticaj u regionu, samo je deo njegovog plana u izbornoj godini da poboljša svoj poljuljani rejting u bošnjačkom narodu, kažu sagovornici "Novosti".

БЛАТИ СРБИЈУ ДА ПОПРАВИ РЕЈТИНГ: Лидер СДА наставља да шаље увредљиве поруке према суседима

FOTO: SDA

Šef Kluba poslanika SNSD u Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać kaže da je atak na Srbiju, srpski narod i Republiku Srpsku od strane Izetbegovića pokušaj koji se zove dehumanizacija odnosno targetiranje dežurnog krivca kako bi se napravile podloge za štetne odluke po Srbiju i Republiku Srpsku.

- On ovo verovatno radi po nalogu određenih centara. Drugi aspekt uvredljivih izjava Izetbegovića je da se pokušava vaditi iz loše predizborne situacije u kojoj se nalazi - kaže Snježana Novaković Bursać.

Perica Bundalo, šef Kluba PDP u NSRS kaže da su uvrede prema Srbiji permanentna retorika SDA i njihovog lidera koja se samo u izbornoj godini pojačava.

- Očigledno da Izetbegovići vidi da ne stoji dobro kod bošnjačkog biračkog tela i onda mu je jedan od načina da isti homogenizuje igrajući na nacionalnu kartu i što češće napada Srbiju - kaže Bundalo.

Izetbegović je u sredu uveče izjavio da na BiH postoji "negativan uticaj susednih država" i poručio da "Srbija igra dvostruku igru".

- Vučić šalje neke lepe poruke, pa onda Vulin i ostali šalju pretnje. Zatim prave bezbednosne strategije koje obuhvataju i BiH - rekao je Izetbegović i dodao da "kada bi u Beogradu hteli da zaustave ovo razvlačenje nerava, mogli bi to da urade već sutradan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna