MOBILNI SAMO U ĐAČKOM RANCU: Na predlog školske uprave odlučeno da se zabrani upotreba telefona tokom boravka u Osnovnoj školi "Pale"

M. REGOJE

04. 05. 2022. u 08:12

ŠKOLSKI odbor Osnovne škole "Pale" na predlog uprave škole doneo je odluku o zabrani upotrebe pametnih uređaja dok traje nastava. Prema ovoj odluci, tokom boravka u školi, unutar školske zgrade i na vanjskom školskom terenu, mobilni telefoni i ostali uređaji moraju biti ugašeni i nalaziti se u školskoj torbi, saopšteno je iz OŠ "Pale".

МОБИЛНИ САМО У ЂАЧКОМ РАНЦУ: На предлог школске управе одлучено да се забрани  употреба телефона током боравка у Основној школи Пале

Foto M. R.

U slučaju kršenja propisanog pravila, uređaj će biti oduzet i predat stručnoj službi škole. Roditelji ili staratelji učenika jedini će moći da preuzmu oduzeti mobilni uređaj.

- Ukoliko se kršenje ovog pravila ponovi, učenik će biti sankcionisan u skladu sa Pravilnikom o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti učenika Osnovne škole "Pale" i u skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju - naveli su iz ove škole.

Nastavnik ili učitelj moći će u svakom trenutku da dozvoli upotrebu pametnih uređaja u nastavne svrhe. Reakcije na ovu odluku uprave škole "Pale" naišle su na odobravanje roditelja i stanovnika Pala. Većina se slaže u tome da je ovo pravilo trebalo odavno uvesti.

Većina učenika, međutim, ne deli mišljenje svojih roditelja. Ne vide neke posebne razloge za ovakvu odluku uprave škole, jer, kako kažu, telefone svakako utišaju na časovima i koriste ih uglavnom na odmorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista