ŠANSE SRPSKE U ENERGIJI: Na Jahorini održan ekonomski forum o globalnim izazovima

S. M.

27. 04. 2022. u 06:08

U OVOM vremenu mnoge su ekonomije prepuštene same sebi, a Republika Srpska se trudi da očuva stabilnost javnih finansija jer one mogu da predodrede ukupnu stabilnost u Srpskoj.

ШАНСЕ СРПСКЕ У ЕНЕРГИЈИ: На Јахорини одржан економски форум о глобалним изазовима

Dodik za govornicom, Foto SRNA

U ovakvim kriznim situacijama moramo da generišemo što više javnih poslova i javnih investicija. Cilj je povećati investicije u izgradnji auto-puteva u Republici Srpskoj, za šta bi trebalo oko dve milijarde evra, poručio je srpski član PBiH Milorad Dodik na otvaranju "Jahorina ekonomskog foruma".

Dodik je naglasio da se razgovara sa investitorima i da će se raditi na tom planu.

On je naglasio da je prednost Srpske električna energija, koja je još uvek sa stanovišta ekonomskih parametara najjeftinija u regionu, a Srpska ima šansu da to proširi i pojača.

Dodik je naglasio da je tema foruma "Globalni ekonomski izazovi i prilike" uspešno izabrana.

- Svi se slažu da je svet danas u totalnom neredu, a svi znamo da nema uspešne i stabilne ekonomije bez stabilne političke situacije. Mnogi će reći da se svet danas transformiše u nepoznate modele, ali je vidljivo da će današnji svet biti podeljen i da će to iziskivati svrstavanje na različite strane u političkom smislu - istakao je Dodik.

UČESNICI IZ DESETAK ZEMALjA

JAHORINA ekonomski forum 2022. održava se pod pokroviteljstvom predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović i uz pomoć Vlade Srpske i Saveta ministara, a okuplja više od 400 učesnika iz desetak evropskih zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna