NAŠI BICIKLISTI NA SVETSKOJ MAPI! Međunarodna trka Beograd - Banjaluka opravdala sva očekivanja

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 04. 2022. u 07:13

MEĐUNARODNA biciklistička trka "Beograd - Banjaluka 2022", 16. po redu, koja je završena proteklog vikenda u Banjaluci pobedom Poljaka Jakuba Kačmareka, pokazala je da nije bez razloga stavljena među 100 najboljih svetskih biciklističkih trka! Međunarodna trka "Beograd - Banjaluka" obuhvatila je karavan od 200 biciklista iz 57 zemalja sveta.

НАШИ БИЦИКЛИСТИ НА СВЕТСКОЈ МАПИ! Међународна трка Београд - Бањалука оправдала сва очекивања

Foto S. Ćuković

Biciklisti su vozili dugih 568 kilometara raspoređenih u pet etapa.

Direktor Međunarodne biciklističke trke "Banjaluka - Beograd" Vladimir Kuvalja kaže da je prezadovoljan trkom, koja je uspešno održana zahvaljujući podršci, pre svega, gradova kroz koje je vožena, i podršci policija Srpske i Srbije i medija na čelu sa "Večernjim novostima" koje su bile generalni medijski sponzor.

- Iza nas je pet teških etapa jer smo osam meseci naporno radili i bez pomoći gradova ne bismo uspeli u ovome. Posebno hvala policijama Srbije i Srpske da zajedničkim snagama doprinesemo da uspešno završimo 16. izdanje trke. Presrećan sam na kraju kada vidim da je sve odlično prošlo i da su svi učesnici zadovoljni - rekao je Kuvalja.

On ističe da su učesnici i ekipe prezadovoljni organizacijom i tretmanom koji su imali za vreme trajanja trke.

- Sve ovo pokazuje da ova trka zasluženo nosi epitet svetskog sportskog događaja - ističe Kuvalja.

Foto Novosti

On dodaje da kada je u pitanju domaćinstvo gradova Srpske sve bilo na najvišem nivou.

Predstavnici gradova i građani od Beograda, Bijeljine, Vlasenice, Doboja, Prijedora, Dervente, Banjaluke. Pristup gradova i hotelijera je pokazao da smo sjajni domaćini.

Napravili smo ogroman posao što nakon 16 godina nismo izgubili entuzijazam i kvalitet.

Zahvalnost ide posebno medijskim kućama koje su stale uz trke, a tu su na prvom mestu "Večernje novosti" koje su bile glavna podrška, poručio je Kuvalja.

On kaže da je trka pokazala da nije uzalud stavljena među 100 najboljih trka svih vremena, a prema njegovim rečima trenutno je sigurno među top 50 svetskih biciklističkih trka.

ŽUTA MAJICA I POBEDA KAČMAREKU!

ŽUTU majicu dodelile su "Večernje novosti" pobedniku Jakubu Kačmareku iz Poljske. Poljak je ponovio svoj uspeh uz 2020. godine, a u njegovu čast se mogla čuti himna Poljske. On je nakon pete etape vratio žutu majicu, koju je nakon četiri etape ove biciklističke trke držao Lenard Tužel, biciklista belgijskog tima Tarteleto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)