ULAGANJA U PRIVREDU: Podsticaji za 12 malih i srednjih preduzeća u Modriči - zapošljavaju 30 novih radnika (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

17. 12. 2021. u 19:21

U MODRIČI je potpisano 12 ugovora sa malim i srednjim preduzećima o finansijskim posticajima zbog ublažavanja ekonomskih posledica izazvanih pandemijom virusa korona.

УЛAГAЊA У ПРИВРEДУ: Пoдстицajи зa 12 мaлих и срeдњих прeдузeћa у Moдричи - зaпoшљaвajу 30 нoвих рaдникa (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

U ova preduzeća kao posticaje, opština Modriča i UNDP uložili su 106 hiljada maraka, u rasponu od 5.000 do 15 hiljada maraka. Inače na javni poziv za dodelu sredstva prijavila su se 22 privredna subjekta. Kao je rečeno prilikom potpisivanja ugovora ovo je prvo finansijsko ulaganje direktno u privrednu proizvodnju. Na osnovu odobrenih sredstva u 12 preduzeća planirano je zapošljavanje višeod 30 novih radnika.

- Novac će mi pomoći u nabavci određenih mašina. Mi smo već bili planirali neka ulaganja i samim tim kad se pojavio ovaj projekat mi smo aplicirali. Uz pomoć ovih para i sume koju smo planirali sada možemo da kupimo planirane alate i mašine - rekao je nakon potpisanog ugovora Dario Ćulum, predstavnik „Stolarije Ćulum“.

Budžetom opštine Modriča za narednu 2022. godinu planirano je još 100 hiljada maraka za posticaje malim i srednjim preduzećima.

- Ovo je dobra praksa koju ćemo nastaviti. Opština Modriča je u narednom Budžetu za 2022. godinu predvidela ista ova sredstva bez pomoći UNDP. Nadamo se da ćemo ta sredstva u narednoj godini i povećati kako bi direktno pomogli našim privrednicima prilikom kupovine mašina, zapošljavanja, proširenja proizvodnje - obećao je Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča

Na skupu privrednika istaknut je problem sve većeg nedostatka radne snage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)