DODIK ODGOVORIO LIDERU SDA: Izetbegovićev čas istorije za zbijanje šale u trenucima dokolice

Tanjug

22. 11. 2021. u 08:59

SRPSKI član Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik ocenio je da je predsednik SDA Bakir Izetbegović spletke i neozbiljnost sa političkog terena preneo i na teren istorije.

ДОДИК ОДГОВОРИО ЛИДЕРУ СДА: Изетбеговићев час историје за збијање шале у тренуцима доколице

Foto: Arhiva

- Poslednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi familije bili dobri Srbi, ali ne zato što to tvrdi Milorad Dodik, nego zato što su se Izetbegovići tako izjašnjavali. Kada je od dobrog Srbina postao "dobri Bošnjak" - ne znamo, isto kao što ne znamo odakle takve istorijske fantazije kod Bakira Izetbegovića  - rekao je Dodik.


On je tako odgovorio na pitanje Srne da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da su stanovnici BiH pre nekoliko vekova bili jedan narod - Dobri Bošnjani, a da su nacije formirane u 19. i 20. veku, preneo je portal RTRS.

Dodik je podsetio Izetbegovića da su Srbi autohton narod i na teritoriji Hercegovine i na teritoriji Bosne vekovima unazad, ističući da o tome postoje ozbiljni istorijski izvori dostupni svima.

- Da je situacija u BiH manje opterećena ozbiljnim problemima i teškim temama koje, nažalost, često diktira i istorija, ovaj Izetbegovićev čas istorije služio bi za zbijanje šale u trenucima dokolice -  rekao je Dodik.

Predsednik Vučić u obilasku Galerija centra, Beograd na vodi

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili