PREMIJER VIŠKOVIĆ: Banjalučki Univerzitet školuje najbolje kadrove

S. M.

06. 11. 2021. u 14:38

PREDSEDNIL Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je rektoru Univerziteta u Banjaluci Radoslavu Gajaninu 46 godina postojanja ove visokoškolske ustanove, u kojoj se, kako je istakao, školuju najbolji kadrovi.

ПРЕМИЈЕР ВИШКОВИЋ: Бањалучки Универзитет школује најбоље кадрове

FOTO RTRS

Višković je naglasio da je strateško opredelenje Vlade Republike Srpske unapređenje uslova za sticanje znanja sadašnjih i budućih generacija studenata.

- Univerzitet u Banjaluci oduvek je bila obrazovna institucija na glasu i mjesto gđe se generacijama školuju najkvalitetniji kadrovi i stručnjaci, od kojih su mnogi ostavili značajan trag u našem društvu. U vremenu koje je pred nama, ostaje nam da kreiranjem zakonskih rješenja i ulaganjima u modernizaciju visokog obrazovanja, unaprijedimo uslove za sticanje znanja sadašnjih i budućih generacija studenata - ističe premijer.

Višković je naveo da od osnivanja 1975. godine, kada je u sastavu banjalučkog univerziteta bilo pet fakulteta, danas u sastavu univerziteta je 17 fakulteta i Institut za genetičke resurse, što najbolje govori o kontinuiranom razvoju i napretku.

On je ocenio da se na banjalučkom univerzitetu školuju stručnjaci i kadrovi koji stoje rame uz rame sa svojim kolegama iz regiona i sveta i na to je Republika Srpska istinski ponosna.

- Želim da vam zahvalim na pozivu da prisustvujem svečanoj akademiji povodom obeležavanja 46 godina postojanja i rada Univerziteta u Banjaluci, koji sam s radošću prihvatio, ali zbog novonastale situacije uzrokvane poplavama, danas i sutra boraviću u Istočnom Sarajevu sa građanima poplavljenih područja koji se nalaze u teškoj situaciji - dodao je Višković.

Svečana akademija povodom 46 godina rada banjalučkog Univerziteta biće upriličena sutra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri