STEVANDIĆ: Srpska će nastaviti da vodi politiku mira

S. M.

02. 11. 2021. u 16:25

LIDER Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da će Republika Srpska nastaviti da vodi politiku mira, razgovora, regionalne saradnje i pozivanja na traženje rešenja.

СТЕВАНДИЋ: Српска ће наставити да води политику мира

Foto Ujedinjna Srpska

Nećemo prihvatiti da na ratnohuškačku retoriku odgovorimo nervozom, već ćemo pokazati da je Kristijan Šmit, kao i Valentin Incko, veoma brzo postao dio sarajevskog političkog establišmenta i da on nema nameru da pravi most između Republike Srpske i FBiH da bi se našla rešenja nego da će učestvovati na strani političara iz Sarajeva koji uporno pokušavaju da prvo proizvedu sukobe a nama Srbima ukinu pravo na odbranu,rekao je Stevandić.On je poručio da Republika Srpska ne može da pristane na to.

- Spremni smo na razgovore sa međunarodnom zajednicom i insistiraćemo na razgovorima i mirnom rešenju - rekao je Stevandić.

On je naglasio da se Šmitovim izveštajem Savetu bezbednosti UN "Republika Srpska pokušava staviti u red krivaca gdje se unapred piše optužnica, presuda i sankcije".

Poručio je da Srpska ničim nije doprinela krizi jer je kriza u BiH izazvana Inckovim nametanjem zakona i odlukama Ustavnog suda BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024