U ČAST SLAVE UGLJEVIKA: Podeljene medalje i priznanja zaslužnim građanima

V. Mitrić

29. 10. 2021. u 10:24

UGLjEVIK ima da ponudi toliko toga, a svi zajedno možemo biti ponosni na naš zajednički rad i brigu o našoj opštini, poručio je načelnik ove opštine Vasilije Perić na svečanoj sednici povodom krsne slave - Svete Petke Paraskeve. Posebnu brigu posvećujemo onome što je najvažnije - porodici. Opština Ugljevik se potrudila da mere koje smo ustanovili u cilju podrške porodici dođu do svih sugrađana - naglasio je Perić.

У ЧАСТ СЛАВЕ УГЉЕВИКА: Подељене медаље и признања заслужним грађанима

Foto: V. Mitrić

Dugoročni cilj opštine Ugljevik, prema Perićevim rečima, "jeste da za svu decu sport bude besplatan u cilju psihofizičkog razvoja".

- Mnogo je projekata koji smo uspešno realizovali, od besplatne škole sporta, plivanja, glume, do besplatnih ulaznica za bazene najmlađima, sufinansiranja Nikola Tesla Centra učenja i drugih - podsetio je Perić.

- U minule dve godine za infrastrukturu je uloženo 4,1 miliona KM. Trenutno je u toku realizacija plana kapitalnih ulaganja za 2021/2022. godinu vredan 4,8 miliona KM. Nastavili smo ulaganja u putnu infrastrukturu, kao i gradske mesne zajednice, javne rasvete, a podrška selu predstavlja očuvanje naše kulture i tradicije, pa u tom pravcu organizujemo veliki broj manifestacija kao što su Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda, kao i Festival domaće radinosti i mnoge druge manifestacije koje su usmerene na očuvanje naše kulture i tradicije - rekao je Perić.

Medalje i priznanja nagrađenima, povodom krsne slave opštine Ugljevik - Svete Petke, uručili su načelnik opštine Vasilije Perić i predsednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić.

Zlatne medalje "Filip Višnjić" dodeljene su Gordani Škorić, predsednici Udruženja žena "Filip Višnjić" iz Šida za promovisanje lika i dela Filipa Višnjića, kao i učenicima za postignute rezultate u oblasti obrazovanja - Ognjenu Đuriću, Radiši Đukiću, Njegošu Obradoviću, Slavici Živanović i Jovani Jovanović.

Srebrnim značkama odlikovani su Jelica Manojlović sa nesebično angažovanje u oblasti humanitarnog rada, kulture, sporta i negovanja tradicije, kao i Radislav Josipović za svakodnevno angažovanje na sistemu grejanja.

Dobitnici Zlatne značke za istaknuti rad dobili su Planinarsko-ekološko društvo "Majevica", Miladin Radovanović, D.O.O. "Živanović trans" i Željana Đokić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: JEDNA TAJNA VIMINACIJUMA - Flota rečnih brodova zamrznuta u vremenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024