DOLIJAO KAPITALAC ZULUMĆAR: Lovci u Derventi odstrelili ogromnu zver - divlje svinje napravile veliku štetu seljacima

N. Đurić

24. 10. 2021. u 15:21

DESETINAMA hiljada maraka mere se štete od krda divljih svinja na poharanim derventskim i drugim posavskim kukuruznim poljima, i to u jeku lova na njih, prenele su „Novosti“ nedavno vapaje očajnih poljoprivrednika.

ДОЛИЈАО КАПИТАЛАЦ ЗУЛУМЋАР: Ловци у Дервенти одстрелили огромну звер - дивље свиње направиле велику штету сељацима

Foto: N. Đurić

Nakon toga intezivirani su lovni pohodi svih sekcija Lovačkeg udruženja "Motajica“ Derventa.

Ovdašnji ratari upozorili su da se njihova šteta gotovo svakodnevno uvećava, da su im žitarice nekako preživele veliku sušu ali teško da će apetite divljih svinja. Tako je samo na više od 400 dunuma polja pod kukuruzom Marjanovića na Modranu šteta odavno procenjena na više od 10.000 maraka.

A krda i dalje kidišu na njima slasna kukurzna i druga polja, koje ojađeni domaćini nastoje da, osim sa psima, odbrane i plinskim topovima. Međutim, očito je da su svinje već oguglale i na te zvučne plotune.

- Dve divlje svinje sa 18 prasića upale su mi u parcelu od 120 dunuma i ekspresno slistile kukuruz na oko 20 dunuma na Modranu - požalio se očajni Marjanović, koji je "kukuruzni pir" dokumentovao i snimkom nadzorne kamere.

A, da su vapaji ratara, ipak, doprli i do ovdašnjih lovaca svedoči i vest da je baš na Modranu ustreljen jedan od ogromnih zulumćara.

- Reč je o kapitalcu teškom čak 130 kilograma. Ustreljen je zahvaljujući "mirnoj ruci" Slavena Danilovića, ali i dragocenom sadejstvu ostalih kolega lovaca i, svakako, pouzdanih kerova goniča - saopštili su iz Lovačke sekcije Velika Sočanica.

Međutim, ovo je samo jedan od nezasitih zulumćara koji hara derventskim poljima, pa lovci nastavljaju sa akcijama.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: NAUČNA SENZACIJA - Otkrića nad Sićevačkom klisurom bacaju novo svetlo na istoriju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a