AKADEMIK VITOMIR POPOVIĆ: Izmene Dejtonskog sporazuma znače raspad BiH

S. M.

22. 10. 2021. u 16:15

REPUBLIKA Srpska na jasan i nedvosmislen način govori o tome da su se izmene Dejtonskog mirovnog sporazuma pokazale kao neefikasne, kontraproduktivne i da vode u raspad BiH, kao dejtonske mirovne tvorevine, izjavio je akademik Vitomir Popović.

АКАДЕМИК ВИТОМИР ПОПОВИЋ: Измене Дејтонског споразума значе распад БиХ

FOTO Glassrpske

U pauzi okruglog stola „Jedinstvo srpskog naroda – osnova opstanka“, koji se danas odražava u Akademiji nauka i umetnosti Republike Srpske u Banjaluci, Popović je istakao da raspad BiH nije u interesu Republike Srpske i srpskog naroda.

- U našem interesu jeste da se BiH vrati na dejtonski put, onako kako je ona Dejtonom i predviđena, da se sve uzurpirane nadležnosti vrate Republici Srpskoj i da o tome nema pogovora, jer u protivnom ćemo se naći u nekoj drugoj poziciji koja će voditi raspadu, rekao je Popović.
On je naveo da se na današnjem okruglom stolu govori o tome da li uopšte možemo opstati ako ne postoji minimum srpskog jedinstva i jasno definisan minimum nacionalnih srpskih interesa.
-Kad govorimo o jedinstvu, mislimo pre svega na jedinstvo srpskog naroda sa jedne i druge strane Drine, te ukupno jedinstvo, vodeći računa o nasušnoj potrebi za jedinstvom sa bratskim ruskim narodom, bez kojeg u poslednjih 20 godina nije moguće voditi bilo kakvu međunarodnu politiku, napomenuo je Popović.
Organizatori okruglog stola su Imperatorsko pravoslavno palestinsko društvo Republike Srpske i Odelenje društvenih nauka ANURS.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a