ČUBRILOVIĆ: Prava i interesi Srba u BiH nisu na štetu drugih naroda

S. M.

22. 10. 2021. u 15:32

SRPSKI narod u BiH i danas kao i pre 30 godina mora da brani svoja prava i interese koji ni u čemu nisu veći od prava i interesa drugih naroda u BiH, niti su na njihovu štetu, poručio je predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, otvarajući u Banjaluci izložbu povodom obežavanja tri decenije parlamenta Srpske.

ЧУБРИЛОВИЋ: Права и интереси Срба у БиХ нису на штету других народа

FOTO SRNA

On je napomenuo da je osnivanje Skupštine srpskog naroda u BiH, pravne preteče Narodne skupštine Republike Srpske, 24. oktobra 1991. godine, bilo politički iznuđeno s ciljem odbrane od preglasavanja od poslanika iz druga dva naroda u BiH i zaštite konstitutivnosti i ravnopravnosti srpskog naroda u BiH.

- I onda i danas gotovo je ista struktura onih koji neće do kraja da nas čuju a kamo li da razumiju. I onda i danas morali smo braniti svoja prava i interese koji ni u čemu nisu veći od prava i interesa drugih naroda u BiH, niti su na njihovu štetu, naglasio je Čubrilović.

On je rekao da je izložba povodom 30 godina razvoja Narodne skupštine RS svedoči o tome da srpskom narodu i njegovim izabranim predstavnicima nikada nije bilo lagodno.

-To jeste i mora biti važan element naše specifične kulture sećanja koja uvek mora biti okrenuta i unazad i unapred, i u kojoj ne smemo izneveriti pretke ni razočarati potomke, naglasio je Čubrilović.

Izložbu arhivskih dokumenata koji svedoče o prelomnim istorijskim danima rada Narodne skupštine Republike Srpske priredio je Arhiv Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)