VEŽBA MUP RS NA JAHORINI NIJE PROVOKACIJA: Nepotrebno nadletanje aviona Eufora

S. M.

22. 10. 2021. u 14:27

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač odbacio je navode člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je provokacija danas održana policijska vežba na Jahorini, te istakao da nije bilo potrebe ni da Euforovi avioni nadleću ovo područje, budući da im je MUP uredno najavio planirani manevar.

ВЕЖБА МУП РС НА ЈАХОРИНИ НИЈЕ ПРОВОКАЦИЈА: Непотребно надлетање авиона Еуфора

Foto SRNA

- Ovo nema veze sa provokacijom. Ove vežbe su ranije planirane. Sezona na Jahorini počinje u narednih mesec dana zbog čega smo hteli da to uradimo sada, objasnio je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske rekao je novinarima da su Euforovi avioni danas nadletali iznad Jahorine sa namerom da vide šta se dešava, a to su trebali da najave, s obzirom na to da su znali za vežbu.

- Mi smo najavili da će naš helikopteri biti u vazduhu. Zato nismo digli drugi helikopter da ne bi napravili neku incidentu situaciju. Nije bilo potrebe da to rade, istakao je Lukač.

On je napomenuo da su vežbi prisustvovali predstavnici Eufora.

- Mi ništa ne krijemo i sve što su videli iz vazduha mogli su da vide i sa zemlje, rekao je Lukač.

On je negirao i tvrdnje da naredne godine MUP Republike Srpske nabavlja 2.000 pušaka.

- To nije tačno. To je pogrešna informacija. Nema nigde u nabavci u MUP da nabavljamo puške. Očito da neko pokušava da podgrijava političku situaciju, ocenio je Lukač.

Na Jahorini su danas pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP Srpske i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izveli vežbu sprečavanja upada terorističke grupe koja ima nameru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar "Jahorina"

Na Jahorini je danas svečano otvorena Policijska stanica, s ciljem podizanja bezbednosti na viši nivo. Lukač je nakon otvaranja izjavio da će ovim činom biti unapređena bezbjednost stanovnika i turista koji dolaze, te dodao da je MUP uvek na usluzi građanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna