MIRNO GLEDALI KASAPLJENJE MLADIĆA: Detalji užasa u okolini Bijeljine

V. Mitrić

08. 10. 2021. u 09:36

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Bijeljini odredio je pritvor do 30 dana Dejanu Ljubojeviću iz okoline Bijeljine zbog sumnje da je počinio ubistvo.

МИРНО ГЛЕДАЛИ КАСАПЉЕЊЕ МЛАДИЋА: Детаљи ужаса у околини Бијељине

Foto: V. Mitrić

Podsetimo, Ljubojević se oko pola tri u noć susreo, po dogovoru, sa Aleksandrom Vukovićem Cigom, koji je tada dobio smrtonosne rane nožem. Sumnja se da je zločin počinio Ljubojević, ranije neosuđiavan, koji je uhapšen posle tri sata, dok je mirno ispijao kafu u restoranu jedne benzinske pumpe.

Kako je navedeno iz OJT Bijeljina, Ljubojević je na ugovoreni susret sa sad već pokojnim Vukovićem pošao noseći kuhinjski nož sa zelenim rukohvatom, dužine oštrice od 10 do 15 centimetara. Na ugovoreno mesto, u centar Međaša, dovezao se „Škodom fabijom“ sive boje, gde je sačekao Vukovića, a sa njim su bili i Bijeljinci T. S. i N. Z.

- Kada je V. A. zaustavio vozilo i izašao iz njega, Ljubojević mu je prišao i nožem koji je poneo sa sobom, držeći ga u desnoj ruci, zadao mu više uboda u telo i to u vrat, grudni koš, stomak i levu ruku, nakon čega je, ostavljajući povređenog na tom mestu, ponovo seo u svoje vozilo i udaljio se u pravcu Bijeljine - kažu naši izvori bliski istrazi.

- Prilikom vožnje pored magistralnog puta Bijeljina—Rača bacio je nož kojim je prethodno zadao ubode Vukoviću.

Povređeni je telefonom pozvao svog prijatelja S. N., kome je saopštio da ga je Ljubojević izbo nožem u Međašima pred prodavnicom i tražio od njega da pozove Hitnu pomoć. Povređeni je telefonom pozvao Policijsku stanicu i dežurnom saopštio da ga je Ljubojević ispred prodavnice izbo nožem i da mu je hitno potrebna pomoć, nakon čega je na lice mesta izašla patrola Policijske stanice i zatekla ga kako leži na zemlji krvav pored vrata vozača svog vozila. Dovezen je Urgentni centar bijeljinske bolnice u 3.15 časova, gde je usled zadobijenih povreda preminuo u 3.40 časova.

Tužilac je istakao da svi dokazi ukazuju jasno i precizno ko je odgovoran za ovo ubistvo u gluvo doba noći. Odbrana je tražila, umesto pritvora, mere zabrane, ali je sud odlučio da odredi pritvor.

- Dakle, sud nalazi da je u ovom slučaju ispunjen osnovni i prvenstveni uslov za postojanje pritvora, a koji se odnosi na sumnju da je osumnjičeni počinio predmetno krivično delo. Pored toga, postoji osnovana bojazan da bi osumnjičeni mogao uticati na svedoke T. S. i N. Z., koji su bili očevici izvršenja krivičnog dela, kao i da je osumnjičeni odbacio nož. Dakle, radi se o dva veoma važna dokaza koja se odnose na sredstvo izvršenja i uticaja na svedoke, a kako to proizilazi iz spisa predmeta, jer ova dva svedoka jedina znaju mesto gde je odbačen nož, pa sud upravo smatra da u ovom slučaju ove okolnosti ukazuju na osnovanu bojazan sakrivanja tragova, odnosno sredstava izvršenja krivičnog dela putem uticaja na svedoke.

U ovom slučaju, naveo je sud, „postoje i vanredne okolnosti koje upućuju na zaključak da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda, zbog toga što se osumnjičeni tereti da je počinio teško krivično delo za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a delo je posebno teško s obzirom na način izvršenja i nastalu najtežu posledicu, ubistvo jednog čoveka“ .

- Naime, iz činjeničnog opisa radnje izvršenja krivičnog dela, kao i iz do sada izvedenih dokaza, nesporno proizilazi namera osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela, jer se unapred pripremao za to noseći nož sa kojim je učinio krivično delo, pri čemu, iako oštećeni prilikom susreta sa osumnjičenim nema bilo kakvo oruđe ili oružje, lišava života oštećenog - kažu u sudu.

Događaj se desio na javnom mestu i izazvao je veliku pažnju i zanimanje medija i javnosti, što, po oceni ovog suda, upućuje na zaključak da bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda, „jer ipak radi se o počinjenom teškom krivičnom delu, najtežem krivičnom delu sa najtežom posledicom, koje je učinjeni na takav način i sa takvim sredstvom koje je kod lokalnog stanovništva, pa i šire izazvalo takav stepen pažnje i zainteresovanosti koja može rezultirati pretnjom narušavanja javnog reda“.

Ovo utoliko pre, odlučio je sud, „jer se pažnja društvene zajednice i zainteresovanost medija upravo odnosi na okolnosti da je učinjeno ubistvo na veoma brutalan način, zasada bez utvrđenih razloga, pa je i opravdana bojazan suda u pogledu remećenja javnog reda i mira, jer upravo se ovim pritvorskim razlogom treba da štiti javni red i mir“. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)