JEDNAKI KROZ INKLUZIJU: Dečje Igre bez granica održane u Bijeljini (FOTO)

V. MITRIĆ

18. 09. 2021. u 19:10

U OKVIRU obeležavanja Evropske nedelje urbane mobilnosti, koju u saradnji sa mnogobrojnim partnerima i sponzorima, treći put organizuje Gradska uprava Grada Bijeljina, u Gradskom parku su održane dečje igre bez granica.

ЈЕДНАКИ КРОЗ ИНКЛУЗИЈУ: Дечје Игре без граница одржане у Бијељини (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Događaj je nazvan „Mogu i ja“, s ciljem da se naglasi važnost pristupačnosti i promoviše inkluzivni okvir koji uključuje sve sugrađane, ali i da deca, u skladu sa svojim mogućnostima, daju svoj doprinos urbanoj mobilnosti.

Igre bez granica su osmislili i realizovali predstavnici Centra za socijalni rad - Dnevnog centra za decu sa smetnjama u razvoju i Dnevnog centra za decu u riziku, na praktičan način poslavši poruku da se kroz igru i sportsko-rekreativne sadržaje mogu prevazići mnoge predrasude i prepreke.

Dečjem druženju prisustvovala je i zamenik Ombudsmana za dečja prava Jovanka Vuković koja je istakla da je zaštita dečjeg zdravlja najvažniji cilj Konvencije Ujedinjenih Nacija o pravima deteta.

- Deca imaju pravo na igru i slobodu, a deca sa poteškoćama u razvoju imaju pravo da ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u svim aktivnostima, zajedno sa svim drugim vršnjacima - naglasila je Vuković.

Dan ranije, Ulicu Vuka Karadžića za pešake su takođe otvorili mališani koji su, zajedno sa fitnes-instruktorom Miljanom Šarićem, vežbali i takmičili se na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna