PRIBAVILI KORIST OD 791.000 KM? Oglasilo se tužilaštvo o hapšenju Zeljkovića i ekipe!

O. M.

16. 09. 2021. u 14:26

REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS oglasilo se saopštenjem u kojem se navodi da se četvorica uhapšenih terete za zloupotrebu službenog položaja kojom su pribavili imovinsku korist u iznosu od najmanje 791.000 maraka.

ПРИБАВИЛИ КОРИСТ ОД 791.000 КМ? Огласило се тужилаштво о хапшењу Зељковића и екипе!

Branislav Zeljković / Foto D. Pozderović

-  Branislav Zeljković, Slavko Bojić, Dragan Dubravac i Saša Marković sumnjiče se da su koristeći vanrednu situaciju, proglašenu za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom, zajedno i po prethodnom dogovoru pravnim licima "Prokontrol" d.o.o. Banjaluka i "Travel for Fan" d.o.o. Banjaluka pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 790.000 KM na štetu budžetskih sredstava u postupcima javnih nabavki medicinske opreme, iako isti nisu registrovani za promet medicinskom opremom - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Institut za javno zdravstvo nabavljao medicinsku opremu, bez provere tržišta.

- Oprema je nabavljana putem pregovaračkog postupka, bez objave obaveštenja o nabavci, po višestruko većim cenama od nabavnih, bez odgovarajuće medicinske deklaracije i standarda, od nekvalifikovanih ponuđača i bez nadzora nad primenom iste - navode u Tužilaštvu.

Dodaju da su Bojić, Dubravac i Marković sprovedeni na saslušanje u Tužilaštvo, dok se Zeljković i dalje nalazi na kriminalističkoj obradi u MUP-u RS, nakon čega će biti sproveden u nadležnost tužilaštva.

- Po završetku ispitivanja tužilac će doneti odluku da li će protiv istih biti stavljen predlog za određivanje mere pritvora - rekla je portparol Tužilaštva RS Dragica Tojagić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati