ZELJOVIĆ U BEKSTVU? U velikoj akciji policije u Banjaluci uhapšene tri osobe, traga se za direktorom Instituta za javno zdravlje RS

O. M.

15. 09. 2021. u 19:11

DIREKTOR Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković nedostupan je istražnim organima i smatra se da je u bekstvu, potvrdila je "Novostima" portparol Republičkog javnog tužilaštva RS Dragica Tojagić.

ЗЕЉОВИЋ У БЕКСТВУ? У великој акцији полиције у Бањалуци  ухапшене три особе, трага се за директором Института за јавно здравље РС

Foto: O.M.

U današnjoj akciji koju je po nalogu Tužilaštva RS, sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić, dok se za Zeljkovićem traga.

- Izvršeni su pretresi u više privatnih firmi, te u službenim prostorijama Instituta za javno zdravstvo RS. Kada su inpektori došli u Institut saopšteno im je da se direktor nalazi na sastanku. Međutim, tokom dana nije se vraćao na posao, niti je pronađen na kućnoj adresi. Smatra se da je u bekstvu i za njim se traga - rekao je izvor blizak istrazi.

U fokusu istrage su višemilionski poslovi Insituta sa pomenutim firmama koji su realizovani prošle godine tokom pandemije kovida 19. Institut je putem pregovaračkog postupka nabavljao zaštitne maske i drugu opremu od tih firmi, koje nisu imale dozvole za promet medicinskim sredstvima, iako se to navodilo kao uslov u tenderskoj dokumentaciji.

Tako su dva ugovora dodeljena firmi "Procontrol", a bila su "teška" 345.000 KM i 1,65 miliona KM bez PDV. Ugovor od 1,6 miliona je raskinut, jer nije ispoštovan rok isporuke. Sa "Travel 4 fun" Institut je sklopio ugovor vrijedan 2,38 miliona KM o nabavci zaštitne opreme. Kasnije je saopšteno da je ta agencija bila dio grupe ponuđača sa firmom "Promeding" iz Laktaša, koja ima dozvolu Agencije za lekove BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)