NAJBOLJA OLIVERA I KENIJAC KIPRUTO: Održana šesta atletska trka u Ugljeviku (FOTO)

V.Mitrić

20. 08. 2021. u 23:08

ATLETSKA ulična trka, šesta po redu, održana je ulicama Ugljevika i okupila 200 takmičara seniora i 200 takmičara mališana uzrasta od tri do osam godina.

НАЈБОЉА ОЛИВЕРА И КЕНИЈАЦ КИПРУТО: Одржана шеста атлетска трка у Угљевику (ФОТО)

Foto: V.M.

Kenijac Stenli Kipruto najbrži je takmičar na 10 kilometara u muškoj konkurenciji, a u ženskoj srpska atletičarka Olivera Jevtić.

Ova sportska manifestacija počela je trkama za najmlađe u kategorijama tri, četiri i pet godina na 100 metara, zatim šest, sedam i osam godina na 200 metara, kao i trkama za uzrast devet i deset godina na deonici od 400 metara.

Ulična atletska trka na pet i 10 kilometara, na kojoj je učestvovala proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić, okupila je 200 trkača.

Trku na pet i deset kilometara za seniore otvorio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je najboljima dodelio nagrade zajedno sa predsednikom Skupštine opštine Ugljevik Đokom Simićem a nagradni fond je iznosio 1.400 KM iz lokalnog budžeta.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer je Ugljevik tom sportskom manifestacijom pun energije, mladosti, lepote i zdravlja.

- Ovo je divna afirmacija sporta, zdravog stila života, ali i našeg Ugljevika. A sigurno je da sport utiče na umno i fizičko zdravlje - poručio je Perić.

On je zahvalio svima koji su podržali ovu sportsku manifestaciju, proslavljenoj srpskoj atletičarki Oliveri Jevtić koja je danas gost Ugljevika i najavio dalju podršku lokalne zajednice promociji sporta.

Organizator ove sportske manifestacije Mladen Stevanović rekao je da se ovim trkama promoviše sport, prijateljstvo, porodične vrednosti, druženje i rekreaciju.

Organizacijom ovakve manifestacije motivišemo veliku grupu ljudi da trče, i da im pokažemo sve prednosti bavljenja sportom i uopšte fizički aktivnim životom.

Najbolja plasirana u ženskoj konkurenciji Olivera Jevtić, rekla je da se u Ugljeviku oseća kao kod svoje kuće i zahvalila na gostoprimstvu.

Pokrovitelj ove sportske manifestacije je opština Ugljevik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije