REAKCIJA VIŠKOVIĆA NA NOVU ODLUKU TUŽILAŠTVA BIH: Što je više pritisaka, odlučniji smo u odbrani RS!

Tanjug

08. 08. 2021. u 15:28 >> 17:46

PREDSEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković je komentarišući predlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Savčiću zbog njegovih istupa u javnosti, rekao novinarima u Kaštijelju kod Šekovića da "Savčić samo radi svoj posao, ali izgleda i to nekima smeta u Sarajevu".

РЕАКЦИЈА ВИШКОВИЋА НА НОВУ ОДЛУКУ ТУЖИЛАШТВА БИХ: Што је више притисака, одлучнији смо у одбрани РС!

Radovan Višković / Foto D. Pozderović

- Što se više iz Sarajeva pojačava pritisak na Republiku Srpsku, to su svi u Srpskoj odlučniji da je odbrane i sačuvaju - poručio je danas predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

On je ocenio da će se pritisci na Republiku Srpsku u narednom periodu sigurno sve više pojačavati, jer, kaže, ne prestaju gotovo 30 godina, te navodi da nije slučajno da se na meti odnedavno našao i predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, prenele su banjalučke "Nezavisne novine".

- General Savčić obavlja svoju funkciju predsednika Boračke organizacije Republike Srpske i redovno se odaziva pozivima Suda i Tužilaštva BiH, pa u čemu je problem? - upitao je Višković.

On kaže da Savčić, koliko prati njegove izjave, nikada nije pomenuo ni reči u vezi sa njegovim predmetom u pravosudnim institucijama.

Višković je naglasio da - ako oni iz Sarajeva žele pomirenje ili neki zajednički život, onda to što rade nije dobro.

Ročište u predmetu protiv generala Milomira Savčića zakazano je za ponedeljak, 9. avgust, u 11.00 časova u Sudu BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LAKŠE DO ZAPOSLENJA: Dobojsko Odeljenje za privredu organizovalo prvi sajam zanimanja