POKUŠAJ ATENTATA, ILI PORODIČNI SUKOB: Šta je pozadina ranjavanja funkcionera SDS u Prnjavoru, policija uhapsila osumnjičenog

N. ĐURIĆ

01. 08. 2021. u 08:00

NA mene je u Prnjavoru danas izvršen pokušaj političkog atentata vatrenim oružjem. Samo pukom srećom nijedan od na mene najmanje dva ispaljena hica iz pištolja nije bio smrtonosan.

ПОКУШАЈ АТЕНТАТА, ИЛИ ПОРОДИЧНИ СУКОБ: Шта је позадина рањавања функционера СДС у Прњавору, полиција ухапсила осумњиченог

Foto NSRS

Ovo je u subotu veče za „Novosti“ rekao visoki funkcioner SDS, Miladin Stanić (60), narodni poslanik i šef kluba te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske. On je, pak, prošao sa lakšom telesnom povredom prsta desne ruke, što je „Novostima“ potvrđeno u prnjavorskoj Hitnoj pomoći, gde mu je i ukazana lekarska pomoć.

- Na mene je pucao Petar Stanić (69), na javnom lokalnom putu u selu Kremna. Inače, reč je o bahatom aktivisti SNSD, koji neosnovano svima brani prolaz tim javnim putem. Ali, eto, baš na mene je potegao pištolj i pucao, što ne smatram nimalo slučajnim. Tačnije smatram to političkim obračunom. U više navrata sam i policiji i predstvanicma SNSD preneo njegove pretnje „mi smo pobedili i možemo da radimo šta hoćemo“. Međutim, svi su ostali nemi, a samo pukom srećom da me je rikošet od ispaljenog metka pogodio u prst, a drugi završio u mom traktoru - rekao nam je Stanić.

Stanić je uveren da se, kako kaže, Petar dobro i sračunato pripremio za ovaj napad pa je pokušao da „podmetne da je pucao iz gasnog puštolja“. Dodaje da je još više ogorčen što je na to „nasela i policija“.

SNSD: PORODIČNI SUKOB

S DRUGE strane, prema informacijama kojima raspolaže SNSD, narodni poslanik SDS-a Miladin Stanić danas je „povređen u porodičnom sukobu koji nema nikakve veze s politikom“.

-Izražavamo žaljenje što je došlo do povređivanja poslanika Stanića, ali i osudu što lični problem imovinske prirode, koji godinama ima sa rođakom koji je i pucao na njega, Stanić pokušava da stavi u politički kontekst", saopšteno je iz SNSD-a.

- Zapravo, zgrožen sam prvim izjavama iz policije da je kod napadača na mene pronađen „startni pištolj“. Nedopustivo je da se odmah u početnoj fazi istrage iznose takvi podaci koji skreću sa suštine i pravog oružja kojim je izvršen pokušaj ubistva. Pogotovo, što je ubrzo kod Petra pronađen „tetejac“, pištolj iz kog je pucao na mene. Iz tog nepoverenja nisam hteo da dam izjavu policiji, već ću je dati tužilaštvu - kategoričan je Stanić.

OŠTRE REAKCIJE

POVODOM pucnjave u Prnjavoru večeras su se sa saopštenjima oglasili iz SDS i SNSD, založivši se da „celi slučaj dobije sudski epilog“.

-Osuđujemo brutalni napad i ranjavanje našeg poslanika. Da li ovaj napad ima i političku pozadinu o čemu već sad postoje određene indicije, odgovor treba da daju nadležni organi u najkraćem mogućem roku", naveo je SDS u saopštenju.

Policija je izašla na mesto događaja oko 17 časova, nakon čega je saopštila da je muškarac čiji su inicijali P.S. uhapšen zbog sumnje da je u Kremni kod Prnjavora pucao iz pištolja na M.S. O događaju je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati