DODIK OŠTRO ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Bakir ide u lov na veštice, a BiH puca po šavovima

Novosti online

30. 07. 2021. u 09:18

PREDSEDNIK SNSD Milorad Dodik izjavio je da se SDA neće oporaviti u bošnjačkom političkom telu čak i ako Bakir Izetbegović od jutra do mraka nastavi da napada Dodika, jer je i Bošnjacima jasno da on ide u lov na veštice dok se u SDA odvija egzodus kadra, a BiH puca po šavovima.

ДОДИК ОШТРО ОДГОВОРИО ИЗЕТБЕГОВИЋУ: Бакир иде у лов на вештице, а БиХ пуца по шавовима

FOTO: S.M.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu u kojoj njega optužuje za nefunkcionisanje BiH, Dodik je rekao da je šteta što i nakon 26 godina Bakir Izetbegović za nefunkcionisanje BiH traži krivicu u svima osim u svojoj partiji, čiji je lider žrtvovao i mir za BiH.

- Nije mu dovoljno da Dodikom i njegovom politikom ni domaćoj publici objasni zašto dva od tri naroda neće ovakvu BiH i zašto Bošnjaci, podržani međunarodnim faktorom, stalno i iznova generišu krize u BiH - istakao je Dodik.

Lider SNSD je upitao zašto su u Dejtonu pisali Ustav na koji će pristati Srbi i Hrvati, a nakon Dejtona ga menjali samo da budu zadovoljni Bošnjaci.

- Izetbegoviću je lakše da putem parola poluistina i laži objašnjava aktuelni trenutak u BiH, nego da realno sagleda ćorsokak u kojem se danas nalazimo - naglasio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)