BANJALUKA POMAŽE TEŠKO BOLESNO DEČAKU IZ SRBIJE: Na Trgu Krajine održan humanitarni bazar za sedmomesečnog Boška Gugletu

Srna

22. 07. 2021. u 23:36

NA Trgu Krajine u Banjaluci večeras je održan humanitarni bazar za prikupljanje pomoći za sedmomesečnog Boška Gugletu iz Srbije, koji boluje od spinalne mišićne atroFije tip jedan i za čije je lečenje potrebno 2,5 miliona evra.

БАЊАЛУКА ПОМАЖЕ ТЕШКО БОЛЕСНО ДЕЧАКУ ИЗ СРБИЈЕ: На Тргу Крајине одржан хуманитарни базар за седмомесечног Бошка Гуглету

Foto: Privatna arhiva

Jedan od organizatora Nikolina Grbić Pavlović rekla je Srni da građani na Trgu Krajine mogu da kupe knjige, igračke, nakit, poslastice, đečiju garderobu i druge stvari, te ih je pozvala da se odazovu u što većem broju.

Prema njenim rečima, humanitarnoj akciji su se odazvale i firme "Violeta" i "Avon kozmetika", koje prodaju svoje proizvode, a sav prihod biće doniran za Boškovo lečenje.

Prvi humanitarni bazar u Republici Srpskoj održan je 31. oktobra 2020. godine u Banjaluci na platou Osnovne škole "Sveti Sava" na Laušu, kada je prikupljan novac za devojčicu Minju Matić koja boluje od iste bolesti kao i Boško. Za malo više od mesec dana u Republici Srpskoj je održano više od 30 bazara na kojima je prikupljeno više od 222.000 KM za lečenje Minje, koja je početkom godine primila skupi lek i dobro se oporavlja.

Za dečaka Boška Gugletu je tokom jula aktivan i "M:tel" humanitarni broj 1432.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)