PRAKSA U SKUPŠTINI GRADA: Bijeljina otvara vrata studentima Pravnog fakulteta

V. M.

21. 07. 2021. u 20:20

PREDSEDNIK Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr Goran Marković potpisali su Memorandum o saradnji i razumevanju između ove visokoobrazovne institucije i Skupštine grada Bijeljina.

ПРАКСA У СКУПШТИНИ ГРАДА: Бијељина отвара врата студентима Правног факултета

Foto: V. M.

Kako je istakao Marković, reč je o važnom dokumentu kojim je formalizovana i institucionalizovana saradnja dve institucije.

- Na taj način možemo da obezbedimo da Pravni fakultet pruža pomoć gradu i Skupštini grada Bijeljina ukoliko se pomoć pokaže kao potrebna u pogledu izrade pravnih akata koji su u nadležnosti Skupštine grada. S druge strane, Skupština grada može da pruži pre svega studentsku praksu našim studentima, jer Pravni fakultet ima bogatu i razvijenu studentsku praksu - rekao je Marković.

Predsednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izrazio je zadovoljstvo što je, kao nekadašnji student Pravnog fakulteta UIS, u prilici da sa njima nastavi saradnju na ovaj način.

- Posebno mi je zanimljiv deo koji se odnosi na studentsku praksu, da studenti prisustvuju sednicama Skupštine grada, da vide kako se donose odluke koje su od važnosti za sve građane. Mislim da bi bila i dobra ideja organizovati za studente neku simulaciju skupštine gde bismo ih podelili po fiktivnim ili postojećim strankama i dali im mogućnost da u sali organizuju sednicu skupštine - rekao je Đurđević i dodao da je u planu organizovanje i okruglih stolova i seminara.

Kako su istakli potpisnici, ovaj memorandum će omogućiti da se, pored pravosudnih institucija, studentska praksa proširi i na jedinice lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri