TAKMIČENJE U RIBOLOVU NA BOSNI: Otvoreno prvenstvo Modriče u lovu ribe plovkom i udicom (FOTO)

V. Blagojević

13. 07. 2021. u 15:42

NA uređenoj ribolovačkoj stazi od starog do novog mosta na reci Bosni u Modriči je održano 23. po redu otvoreno opštinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.

ТАКМИЧЕЊЕ У РИБОЛОВУ НА БОСНИ: Отворено првенство Модриче у лову рибе пловком и удицом (ФОТО)

Foto Vid Blagojević

Na takmičenju je učestvovao 19 takmičara, u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji za muškarce i žene. Najbolja u kadetskoj konkurenciji bila je Tamara Stevanović iz Modriče osvojiviši 180 poena, U konkurenciji juniora prvo mesto sa osvojenih 1120 poena pripalo je Milošu Mišiću, a kod seniora najviše uspeha imao je Darko Martić sa 1240 poena. U otvorenom delu prvenstva naj uspešniji je bio Petar Janković iz Prnjavora sa 1980 poena. On je osvojio i pehar namenjen apsolutnom šampionu takmičenja.

-Bilo je baš vruće, eto kad je i nama pokraj vode smetala vrućina. Međutim presrećan sam sa titulom prvaka Modriče. Najviše je išla sitna riba keder. – rekao je Darko Martić pobednik opštinskog takmiečnja

Ribari u celoj RepublicI Srpskoj, pored toga što vode računa o očuvanju ribljeg fonda, ulažu maksimalne napore da se očuvaju reke, u prvom redu sa ekološkog aspekta. Kako je rečeno na skupu ribara u Modriči mnogi neodgovorni građani reke koriste za odlagnje smeća

-Strašno je šta nam se radi sa rekama. Vidite li kolika je danas Bosna, takav je i Vrbas i ostale reke u Srpskoj pa i celoj BiH. Bio sam po celom svetu i video da se rekama posvećuje posebna pažnja. Bojim se ostaćemo bez vode, nestaće ovih reka. Mi ribari prvi moramo ekološki delovati da zaštitimo naše prirodno bogastvo koje život znači.- ogorčeno kaže apsolutni pobednik takmičenja Petar Janković.

U modričkom Udruženju ribolovaca ističu da imaju velikih problema sa ribokradica, posebno sa lovom na struju.

-Apeluju na sve a pre svega na savesne građane da nam pomognu u rešavanju ovog problema koji će ako se nastavi sigurno narušiti eko sistem reke Bosne na području Modriče. Pored toga u borbu protiv ribokradica i nekontrolisanog izlovljavanja reke Bosne moraju se angažovatii nadležni organi u zaštiti svih reka – upozorio je Borislav Kojić predsednik SRD „Optima“ iz Modirče

Jovica Radulović načelnik opštine Modriča podržao je aktvnosti i rad ribara na zaštiti reka i ribljeg fonda.

-Ono što moramo odmah uradito, to je da u dogovoru sa Policijskom stanicom i predstavnicima MUP-a Srpske dogovorimo način borbe protiv ovih devijantih ponašanja koja uništavaju životnu sredinu ovog područaja- naglasio je Radulović.

Uspešni organizator 23 otvorenog prvenstva Modriče u pecanju ribe udicom na plovak bilo je Sportsko ribolovno društvo “Optima“ iz Modriča, a generalni pokrovitelj takmičenja bila je opština Modriča. Nakon takmiečnja i podele priznanja organizovano je tradicionalno druženje ribara uz neizbežnu riblju čorbvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega