DODIK POSTAVIO ULTIMATUM SARAJEVU: Predsednik RS i član Predsedništva treba da bude jedna osoba

tanjug

05. 07. 2021. u 16:34

SPRSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska spremna da se dogovora u okvirima BiH o svim aranžmanima koji su neophodni.

ДОДИК ПОСТАВИО УЛТИМАТУМ САРАЈЕВУ: Председник РС и члан Председништва треба да буде једна особа

Foto: Printskrin/ilustracija

- Hrvati su poslali poruku da su spremni da razgovaraju, neki Bošnjaci ne žele. Oni čekaju međunarodne posrednike, u nadi da će oni nešto doneti i biti samo na jednoj strani. Naravno to se ne dešava i neće se desiti - poručio je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, posle susreta sa zvaničnicima SAD i EU, Metju Palmerom i Angelinom Ajnhortst.

Osnov posete Palmera i Ajnhorstove bilo je pitanje izbornih reformi u BiH, rekako je Dodik.

- Posle dugo godina radeći ovde gde radim, mislim da Srpska treba izaći sa novom inicijativom, a to je da se utvrdi i da predložimo da se na direktnim izborima bira u jednoj ličnosti predsednik Republike Srpske i član Predsedništva BiH iz Srpske. To bi doprinelo funkcionalnosti - rekao je Dodik.

Istakao je da se Srpska neće uključivati u debatu oko toga kako će se birati članovi u FBiH.

- Kada vidimo da postoji dogovor o tome, mi ćemo ga podržati - rekao je Dodik i istakao da je priča o "asimetriji" izmišljena.

Ako, ukazao je, nema dogovora o izboru članova Predsedništva, neće biti ni izmene Ustava i Izbornog zakona, preneli su u banjalučki mediji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći