DRAŠKO STANIVUKOVIĆ SE OGLASIO O RUŠENJU CRKVE: U svetinje se ne dira, one se obnavljaju i grade

Novosti online

07. 06. 2021. u 15:20

GRADONAČELNIK Banje Luke Draško Stanivuković tvrdi da "sve institucije Republike Srpske ćute o rušenju crkve u Konjević-Polju, ali da Banja Luka neće".

ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ СЕ ОГЛАСИО О РУШЕЊУ ЦРКВЕ: У светиње се не дира, оне се обнављају и граде

Foto: Printskrin/ilustracija

- Grad Banja Luka će finansijski, moralno i na sve druge načine podržati izgradnju nove crkve, a ono što nas ohrabruje je činjenica da se oko takve ideje već okupljaju naši vernici, kao i određene pravoslavne fondacije. Naš je posao da budemo snažna podrška, što je dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj. U svetinje se ne dira. Svetinje se čuvaju, obnavljaju i grade - naveo je Stanivuković.

Dodao je da s ponosom može reći da u Banjaluci postoji mesto za sve verske objekte, bogomolje i za sve vernike.

- Banjaluka će obnoviti crkve, katedrale i džamije, a onima koji su i dalje bez sve dokumentacije ili rešenih imovinsko-pravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, pa čak i nakon toga. Slava Banjaluke je u četvrtak - Spasovdan, neka nas spasi sve mržnje koja se među nama ukorenila. Odmah nakon proslave radujem se planiranom sastanku s muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i s biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje celom svijetu - poručio je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

bogdan

09.06.2021. 15:33

Ako je istina da je crkva sazidana na tuđem zemljištu/ ne crkvenom/ i bez saglasnosti vlasnika zemljišta, onda je potpuno razumljivo da je ovo pravičan ishod.Niko ali niko nesme biti iznad Zakona pa ni verske organizacije ma čije bile.