MISTERIJA U BRODU:Sumnja da je iz Save izvađeno telo migranta

N. ĐURIĆ

03. 06. 2021. u 22:44

JOŠ jedno telo, mlađeg muškarca nepoznatog identiteta, pronađeno je u koritu Save, uz obalu Broda u Republici Srpskoj.

МИСТЕРИЈА У БРОДУ:Сумња да је из Саве извађено тело мигранта

Foto: N. Đurić

I najverovatnije, kao i mnogim ranijim slučajevima, reč je  o migrantu koji je život skončao u reci koja deli dve države, a u nameri da se dokopa susedne Hrvatske, odnosno Evropske unije i boljeg života.

Iz dobojske Policijske uprave su danas naveli da je Policijskoj stanici Brod, u sredu oko 11.30, prijavljeno "da je u koritu Save u mestu Luščani, područje opštine Brod, uočeno beživotno telo nepoznatog muškarca".

- U koritu reke Save pronađeno je telo nepoznatog muškog lica. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Brod. Pronađeno beživotno telo je prevezeno u prosekturu dobojske bolnice radi vršenja obdukcije-saopšteno je iz PU Doboj.

O svemu je obavešteno nadležno Okružno javno tužilaštvo Doboj. U policiji dodaju da je u toku rad na dokumentovanju navedenog događaja i utvrđivanju identiteta pronađenog lica.

MLAĐI MIGRANT

IZVOR "Novosti" navodi da je reč o mlađem migrantu, između 20 i 30 godina. Iz vode je izvađen bez vidnih povreda. Sa ovog sveta otišao je najverovatnije utapanjem, što će, kako se očekuje, odgonetnuti obdukcija. Ostaje tajna kako je dospeo u vodu, a pogotovo će, najverovatnije, ostati večna tajna ko je i odakle, deleći tragičnu sudbinu svoje mnogobrojne sabraće čija su beživotna tela pronađena u vodama i obalama reke između BiH i Hrvatske.

"Novosti" saznaju da su meštani uočili i prijavili pronalazak tela zaustavljenog u rastinju, uz obalu reke.

Naš izvor upućen u tragediju na ovoj reci tvrdi da je, po svemu sudeći, iz njene vode  izvađeno telo migranta.

- On kod sebe nije imao bilo kakve dokumente, pa je tako bilo nemoguće utvrditi njegov identitet, odnosno ko je i odakle je. Međutim, sudeći po tamnoj puti i izgledu, gotovo je izvesno da se radi o migrantu. Eto, poput mnogih drugih nije mu se ni mrtvom dalo da se, preko reke,  dokopa toliko željene hrvatske obale i EU - kazuju meštani Broda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu