AKCIJA "ARGENTINA" Sedmoro uhapšeno zbog šverca kokaina iz Hrvatske

Novosti online

02. 06. 2021. u 12:47

U AKCIJI "Argentina" inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske i MUP Unsko-sanskog kantona uhapsili su sedam osoba, osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogom.

АКЦИЈА АРГЕНТИНА Седморо ухапшено због шверца кокаина из Хрватске

Foto: MUP RS

Kako saznajemo uhapšeni su Banjalučani Siniša Dragičević i Danijel Gauk, kod kojih je pronađena određena količina kokaina. Prema nezvaničnim informacijama oni su iz Banjaluke išli na područje Bihaća kako bi preuzeli određenu količinu kokaina koja je u BiH prokrijumčarena iz Hrvatske. Navodno je na primopredaji bilo više osoba koje su se, kada su shvatili da su provaljeni, razbežali. Sumnja se da su deo droge odbacili od sebe, što je predmet dalje istrage.

- Policijski službenici MUP RS u saradnji sa MUP USK vrše pretrese kuće i pomoćnih objekata na dve lokacije i četiri vozila. U nastavku akcije uhapšeno je još pet osoba - rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da će svi osumnjičeni biti sprovedeni u Upravu za organizovani i teški kriminalitet u Banjaluci na dalju kriminalističku obradu.

- Dalje aktivnosti preduzimaće se u saradnji sa Tužilaštvom BiH, koje vodi istragu u ovom predmetu - kaže Miljanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije