"MLJEČANICA" OD 32 MILIONA MARAKA: Počinje realizacija kapitalne investicije Vlade RS kod Kozarske Dubice (FOTO)

S. M.

01. 06. 2021. u 18:41

POLAGANjEM kamena temljca danas je ozvaničen početak izgradnje Zdravstveno-turistički kompleks "Mlječanica" kod Kozarske Dubice.

МЉЕЧАНИЦА ОД 32 МИЛИОНА МАРАКА: Почиње реализација капиталне инвестиције Владе РС код Козарске Дубице (ФОТО)

Foto: Novosti

Vrednost projekta je 32 miliona maraka a novac je obezbedila Vlada iz vlastitih sredstava. Za četiri godine investicionog ciklusa, s radom bi trebalo da počne u potpunosti opremljen zdravstveno-turistički velnes kompleks, sa 365 smeštajnih kapaciteta. Projekat će se odvijati u dve faze - turističkoj i zdravstvenoj.

- Turistička faza obuhvatiće izgradnju hotela sa bazenima, velnes centra, fudbalskog stadiona, sportskih terena, bungalova i umetnih jezera sa trim-stazama. Zdravstvena faza podrazumeva unapređenje elektroterapije, savremene laboratorije, izgradnju dijagnostičkog centra sa najsavremenijim aparatima, hidro-bloka sa hidrobaričnim komorama i zgrade poluintenzivne njege, izjavio je  v.d. direktora "Mlječanice" Darko Banjac nakon što je postavio kamen temeljac sa srpskim članom Predsendištva BiH Miloradom Dodikom.

Foto: Novosti

Banjac je istakao i  da im je cilj da "Mlječanica" postane lider u dijagnostici u regionu.

On kaže da će sa novim  aparatima “Mlječanica”  biti lider ne samo u regionu, nego na čitavom Balkanu jer su ti aparati poslednje generacije, i posednja reč tehnike.

On je naveo da je 1987. godine primljen prvi pacijent u ovu banju koja je sada moderna zdravstvena ustanova.

- Zahvaljujuću srpskom članu i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, predsedniku RS Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću i institucijama Srpske krećemo u realizaciju ovog značajnog projekt - rekao je Banjac.

On je naveo da je Banja "Malječanica" renovirana i da redovno izmiruje sve obaveze.

Foto: Novosti

- Ovo će biti najbolji zdravstveno turistički centar u regionu na šta sam ponosan. Realizacijom značajnih projekata naša Republike napreduje - rekao je Banjac.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da RS ulazi u investicioni ciklus čija je vrednost veća od dve milijarde KM.

- Veoma je značajno što proširujemo kapacitete Banje “Mlječanica, a obnovićemo i ostale banje u Srpskoj, rekao je Dodik u obraćanju nakon postavljanja kamena temeljca novog zdravstveno - turističkog kompleksa "Mlječanica".

Foto: Novosti

On je istakao da to govori o vitalnosti i sposobnosti Republike Srpske da se uspešno nosi sa svim izazovima, pa i sa pandemijom virusa korona.

Dodik smatra da će Banja "Mlječanica" izgradnjom novih objekata dobiti novu perspektivu.

- Ovo je važna prilika da promovišemo razvoj, posebno banjskog turizma u Republici Srpskoj. Moramo čuvati ono što imamo i da ne odustanemo od naših ciljeva, odnosno da se gradimo i razvijamo, rekao je Dodik.

Premijer RS Radovan Višković istakao je da je vraćen sjaj Banji "Mlječanica" koja će u naredne dve godine postati turistički centar.-Od izuzetnog značaja je što će na vratima EU biti ovakva banja. RS ćeraditi na revitalizaciji banja Srpske Toplice, Guber, Vilina Vlas, Slatina i Teslić. Ovo su veliki kapaciteti koji će omogućiti da RS bude prepoznatljiva u svetu po banjskom turizmu, kaže Višković.

Predsednik RS Željka Cvijanović rekla je danas da je izuzetno značajno što će biti proširen kapaciteti Banje "Mlječanica" i da je uzvišeni zadatak graditi Republku Srpsku i sačuvati je od izazova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)