NEZNANJE ILI PODMETAČINA SDS-a: Tomaš oborio smenu potpredsednika SO Prnjavor (FOTO)

N. ĐURIĆ

01. 06. 2021. u 18:24

REŠENjE o razrešenju potpredsednika Skupštine opštine Prnjavor, Nebojše Todića, je nezakonito.

НЕЗНАЊЕ ИЛИ ПОДМЕТАЧИНА СДС-а: Томаш оборио смену потпредседника СО Прњавор (ФОТО)

Foto: N. Đurić

Ono ne sadrži elementarnu poku o prvnom leku, odnonso žalbi, što automatski znači da je ovo rešenje formalno neispravno. Verujem da je to SDS namerno uradio.

Ovo je na današnjem presu ustvrdio načelnik prnjavorske opštine Darko Tomaš (SNSD), na taj način osporivši smenu koalicionog partnera Todića (NDP), i izbor SDS-ove nove skupštinske većine Miodraga Miće Kondića (SRS dr Vojislav Šešelj), koje je već seo u fotelju drugog čoveka lokalnog parlamenta.

KONDIĆ: SVE ĆEMO PROVERITI I ISPRAVITI

GANUT sam načelnikovom brigom o tome da li je moje imenovanje sporno. Moguća je, verujem, nenamerna greška, pošto je voljom većine novoizabrano skupštinsko rukovodstvo, prvobitno bez telefona i interneta, ostavio i bez službenog vozila i stručnih skupštinskih radnika koje je prekomandovao u svoj kabinet. Ispitaću da li je to manjkavo rešenje rad nekog od službenika na koje Tomaš ima uticaj. I svakako, odmah, ispraviti taj nedostatak  o pravnom leku-rekao je, za „Novosti“, Miodrag Kondić.

Sa primetnim osmehom na licu, čelni čovek opštine je za to naveo „dva moguća razloga“.

- To je urađeno iz neznanja, ili sa namerom da gospodin Kondić ne bude nikade izabran za potpedesednika SO. Lično sumnjam da su SDS i svi oni koji su u skupštinskoj većini ovo namerno uradili. Kondića su samo zloupotrebili, njegovu ruku i njegov glas, na poslednjoj sednici prilikom njihovih imenovanja i preuzimanja skupštinske većine - kategorički je ustvrdio Tomaš.

On je to potkrepio, kako je rekao činjenicom, da su sva ostala rešenja urađena sa pravnom poukom: razrešenje Željka Simića (SNSD) sa funkcije predsednika SO i na to mesto imenovanje Mirka Bukvića (nezavisni kandidat), kao i imenovanje Kondića, ali ne i razrešenje Todića sa pozicije potpredsednika.

Milorad Kondić/Foto: N. Đurić

To znači da Todić nije razrešen i to će sud sigurno utvrditi, ali i naložiti da mu se isplate plate, uveren je prnjavorski načelnik.

Foto: N. Đurić

- Pozivam SDS da se izjasni po ovom pitanju, i objasni da li je Kondić na poslednjoj sednici bio samo marioneta, da preti ostalima, da ih „drži“, da bi se izglasala nova skupštinska većina - rekao je Tomaš.

Foto: N. Đurić

On je izrazio uverenje da će „Kondić već danas to shvatiti“. Inače, dobro upućeni smatraju da je baš Kondić razlazom sa SNSD-ovom koalicijom, uz odbornika nacionalnih manjina i tri DNS, odigrao ključnu ulogu u SDS-ovom preuzimanju skupštinskog kormila, kada je i izabran za potpredsednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!