BANJA DVOROVI IZLAZI IZ KOVID SISTEMA: Slede razgovori o rešavanju problema korona bolnice

V. Mitrić

29. 05. 2021. u 10:09

GRADSKI štab za vanredne situacije grada Bijeljina je zaključio da se epidemiološka sityacija u Semberiji poboljšava i stabilizuje, s obzirom na to da se znatno smanjuje broj zaraženih, kao i hospitalizovanih ljudi.

БАЊА ДВОРОВИ ИЗЛАЗИ ИЗ КОВИД СИСТЕМА: Следе разговори о решавању проблема корона болнице

Foto: V. Mitrić

Juče je, u ovom delu RS, bio 461 aktivni potvrđeni slučaj virusa korona, a u kovid odeljenjima JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina bilo je smešteno 46 pacijenata. Na osnovu ovih podataka, predloženo je da JU Banja "Dvorovi" izađe iz kovid-sistema.

Donet je zaključak da tročlana delegacija grada Bijeljina – gradonačelnik Ljubiša Petrović, predsednik Skupštine Aleksandar Đurđević i direktor Banje „Dvorovi“ Milorad Zekić sa Vladom Republike Srpske i nadležnim republičkim institucijama razgovara o rešavanju problema finansiranja troškova koje je Banja „Dvorovi“ imala, dok je skoro punih sedan meseci bila u funkciji kovid-bolnice.

Napomenuto da je od Republičkog štaba za vanredne situacije i nadležnih institucija u više navrata traženo izjšnjenje na ovu temu, ali da odgovor nije dobijen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a