ŽITELJI LAPOVA UDRUŽENI U POMOĆI ANI PETROVIĆ, SAMOHRANOJ MAJCI TROJE DECE: Požar im progutao dom, sanjaju da dobiju novi

Z. GLIGORIJEVIĆ

02. 04. 2024. u 14:00

POSLE strašnog požara koji je 5. februara izbio u kući samohrane majke Ane Petrović iz Lapova, ona i njeno troje maloletne dece, ali i njena bolesna majka - ostali su bez krova nad glavom. Vatrena stihija odnela im je i sve što su u kući imali.

ЖИТЕЉИ ЛАПОВА УДРУЖЕНИ У ПОМОЋИ АНИ ПЕТРОВИЋ, САМОХРАНОЈ МАЈЦИ ТРОЈЕ ДЕЦЕ: Пожар им прогутао дом, сањају да добију нови

Foto:Uroš Tomić

Posle užasne nesreće koja ih je zadesila, Petrovići su mesec i po dana boravili kod Anine prijateljice, a sada su u iznajmljenom stanu. S obzirom na to da Ana trenutno ne radi, njeni sinovi Aleksandar (13) i Jovan (7), jednoipogodišnja ćerka Marija i Anina bolesna i jedva pokretna majka, žive od socijalne pomoći, dečjeg i roditeljskog dodatka, što je jedva dovoljno za kiriju i račune. Ostale potrepštine za život uzimaju samo onoliko koliko im je neophodno da prežive.

- Samohrana majka ne može sve da postigne sama. Najviše mi nedostaje naš dom, jer su tu bile moje uspomene, fotografije, to je mesto gde su mi deca odrasla... Sve je izgorelo! Sav nameštaj, garderoba, pa čak i pumpica koju sin Jovan koristi, jer ima astmu. Garderobu za decu i za sebe dobila sam od raznih humanitarnih organizacija i dobrih ljudi, kojima sam zaista beskrajno zahvalna. Ali volela bih da se vratimo u našu kuću, da je nekako obnovimo, mada je to za mene samo san, zapravo svi zajedno sanjamo naš novi dom - iskrena je Ana. 

Dodaje da joj je žao i što deci ne može da kupi bicikl, ljuljašku, telefone, igračke... I ranije je to bilo gotovo nemoguće, a sada, posle nesreće koja ih je zadesila, nešto je o čemu deca mogu samo da maštaju, jer izgleda da ih imaju u skorijoj budućnosti - nema.

ŽIRO RAČUN ZA POMOĆ

ONI koji žele da pomognu da ova porodica ponovo dobije krov nad glavom, novac mogu da uplate na ime Ane Petrović, na žiro račun 205-9001030732722-37, kao i na devizni račun RS 35205903103211068735. 

Ova požrtvovana samohrana majka lišava se svega kako njena deca bar ne bi oskudevala u hrani, slatkišima, grickalicama... Godinama sebi nije kupovala garderobu, ne pamti kada je sa prijateljicom izašla da popije kafu, a o odlasku kod frizera više i ne razmišlja.

Odmah posle požara, Lapovci su počeli da prikupljaju hranu, garderobu, obuću, sredstava za školu i novac, kako bi bar malo ublažili nesreću koja je zadesila Petroviće. Onda su pokrenuli prvu humanitarnu akciju kako bi sakupili novac za izgradnju njihovog novog doma. Oni žele da Aninoj deci obezbede sigurnost i zdrave uslove za odrastanje, naročito zbog toga što dvoje dece već imaju probleme sa astmom. Ne skrivaju nadu, žitelji Lapova, ni da će im u toj nameri pomoći humani ljudi iz cele Srbije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)