VIRUS GRIPA ZATVORIO ŠKOLU U ZASAVICI: Prvo "pokosio" dve učiteljice, a potom svih 27 đaka i predškolaca

S. KOSTIĆ

02. 02. 2024. u 07:00

U OSNOVNOJ školi "Dobrosav Radosavljević Narod", područnom odeljenju u Zasavici 1, od utorka su školske učionice i klupe - prazne, jer je zbog sezonskog gripa bolesno svih 27 đaka i predškolaca, ali i dve učiteljice.

ВИРУС ГРИПА ЗАТВОРИО ШКОЛУ У ЗАСАВИЦИ: Прво покосио две учитељице, а потом свих 27 ђака и предшколаца

Foto S.K.

Direktor ove škole Slađan Papić kaže za "Novosti" da je virus sve "pokosio" posle školske slave Svetog Save, kao i da očekuje da će se u ponedeljak deca vratiti u klupe i nastaviti sa gradivom. U područnom odeljenju mačvanske Zasavice, školu pohađa 17 učenika u kombinovanim odeljenjima od prvog do četvrtog razreda i 10 predškolaca.

Foto: S. Kostić

ZABRINUT Slađan Papić, direktor škole

- Prvo su u krevet "pale" dve učiteljice, jedna je sada bolje, dok druga ima upalu pluća i nadam se da će biti bolje. Odeljenja su se rasula u ponedeljak i onda sam im rekao da ne dolaze dok svi ne ozdrave. Nastavu će nadoknaditi, subotom ili onlajn - kaže Papić.

Zabrinut je, kaže, i da li će naći zamenu za jednu učiteljicu sada kada hara virus.

NASTAVA TRAJE VIŠE OD VEKA

ŠKOLA u Zasavici je specifična jer se nastava obavlja u objektu koji je star više od 100 godina. Pre dve godine uz pomoć Ministarstva pravde, odnosno sredstvima iz oportuniteta i Grada Sremska Mitrovica, škola je potpuno rekonstruisana, od poda do krova. 

- Teško je danas, pogotovo u manjim sredinama naći prosvetnog radnika. Očekujem da ću do ponedeljka naći zamenu, a ostali se vraćaju svakodnevnim tokovima - ističe direktor škole i dodaje da u ostalim područnim odeljenjima sa matičnom školom nema takav problem. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!