ZA RODITELJSKU KUĆU DAO TRI HILJADE DOLARA: Humani Amerikanac DŽim Klarahan posetio Beograd

D. Matović

19. 07. 2023. u 15:18

PUTNIK na motoru Džim Klarahan stigao je juče u Beograd sa srcem punim ljubavi i nade za svu decu obolelu od raka. Istrajni Amerikanac, koji se bori za život svog unuka Dreja (Dray), ali i za sve mališane pogođene nemilosrdnom bolešću, "predahnuo" je u Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) na Senjaku i uručio humanitarnu pomoć. U saradnji sa kompanijom RSM, Džim je donirao 3.000 dolara za projekat trajnog rešenja roditeljske kuće u Beogradu.

ЗА РОДИТЕЉСКУ КУЋУ ДАО ТРИ ХИЉАДЕ ДОЛАРА: Хумани Американац Џим Кларахан посетио Београд

Nurdor

- Poseta NURDOR-u je poseban događaj za mene. Kroz donaciju želim da pružim podršku hrabrim roditeljima koji su stub snage za svoju decu - kaže Klarahan. - Čudesno je šta je NURDOR uradio u proteklih 20 godina. Srbija treba da bude srećna što ima ovakvu organizaciju.

Klarahan se humanitarnim radom bavi četiri godine, otkad je njegovom unuku Dreju dijagnostikovan tumor na mozgu. Njegova kampanja RIDE4DRAY okuplja slične organizacije širom sveta.

- Pokrenuo sam fondaciju jer verujem da je pravovremeno otkrivanje raka ključno za uspešno lečenje obolele dece. Moramo biti glasovi nade za njih i njihove roditelje. Učim od NURDOR-a i drugih humanitarnih organizacija širom Evrope - rekao je Klarahan.

Nurdor

 

Bolest ne bira

U IME NURDOR-a Džimu Klarahanu zahvalila se Joland Korora, što je našao snage da se izdigne iznad svojih problema i poželela je brz oporavak njegovom unuku.

- Bolest ne bira, a mi samo želimo da što manje dece oboli od raka i da se što više mališana izleči od opake bolesti - kaže Korora. - NURDOR se trudi da pomogne da što više dece ostane živo i da nastave detinjstvo tamo gde ih je bolest zaustavila.

Posle prvog putovanja 2020. godine, kada je na motoru obišao istočni deo Sjedinjenih Država, Džim je odlučio da svoju misiju nastavi i preko Atlantika. Od maja ove godine, on je na putovanju kroz Evropu, tokom kojeg obilazi 37 zemalja i više od 20 dečjih bolnica, ustanova ili udruženja, koji se bave lečenjem dece obolele od kancera. Srbija je 22. zemlja koju je posetio u Evropi.

- Volim da putujem, upoznajem nove kulture i nove ljude, ali bih bio srećniji da to radim iz drugog razloga - priča Džim. - Ne znam jezik, ni mnoge saobraćajne znake, ali nekako se snalazim. Srce ima svoj jezik, a to je jezik ljubavi. Kroz ovu vožnju, želim da povežem srca širom svih kontinenata i osnažim zajedništvo. Naša snaga je u zajedništvu, u združenim naporima da pomognemo deci oboleloj od raka.

Put koji Džim prelazi, ogromnih 21.000 kilometara, nosi melodiju istrajnosti. A njegove reči odzvanjaju poput tihih molitvi za sve dečje osmehe koje je bolest pokušala da pomrači.

- Kada se suočite s teškoćama, morate pronaći snage da nastavite dalje - priča Džim. - Mali borci su moj oslonac i inspiracija. Njihova hrabrost mi daje vetar u leđa.

Iako još nesvestan toga, Drej preko svog dede, kompanije u kojoj on radi i zajednice koju čine hiljade ljudi i organizacija okupljenih oko kampanje #Ride4Dray pomaže svoj deci koja su obolela od raka, uključujući i decu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu