ZA BOLESNU DECU SLAVKO VEĆ SAKUPIO 500.000: Hodočašće humanitarca iz Pančeva se privodi kraju

D. Matović

27. 05. 2023. u 08:04

HUMANITARAC i Pančevac Slavko Radojčić stigao je sinoć do manastira Sveta Petka u selu Izvor, a danas će se uspeti na Rtanj. U nedelju će, ako ne bude sve po planu, biti u Sokobanji, gde će završiti humanitarno hodočašće za decu obolelu od raka i Institut za onkologiju i radiologiju Srbije. Do sada je sakupljeno više od 500.000 dinara. Slavko se nada da će njegov poziv prepoznati i drugi plemeniti ljudi, a već su ga podržale mnoge poznate ličnosti i sportisti, među njima i Jovan Memedović, Biljana Krstić, Damir Mikec, Mark Kiting...

ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ СЛАВКО ВЕЋ САКУПИО 500.000: Ходочашће хуманитарца из Панчева се приводи крају

Privatna arhiva

Pre pet dana predsednik Humanitarnog udruženja "Ognjište" krenuo je peške iz Omoljice, preko gora i dolina, na put dug 240 kilometara, kako bi, još jednom, skrenuo pažnju javnosti na potrebu da pomognemo bolesnoj deci. Sve donacije dobrih ljudi koji podržavaju njegov napor biće uplaćene Institutu.

- Do sada sam pešačio sam, ali za uspon na Rtanj sam morao da obezbedim pratnju - kaže Slavko. - Rekli su mi da planina nije miroljubiva, da nije bezbedno da idem sam. I za mene je Rtanj izazov, ali znam da kad sam na pravom putu nema razloga za strepnju.

 

KORAK DO POBEDE

NOVAC za lečenje dece može da se uplati na žiro račun 340-11024157-94, uz naznaku da je namenjen Institutu za radiologiju i onkologiju. Ovo je, inače, Slavkovo peto hodočašće. U prethodna četiri sakupljeno je oko 2,7 miliona dinara za potrebe dece koja se leče od teških bolesti.

A, na putu mu pomažu dobri ljudi. Zovu ga za svoju trpezu, primaju ga na konak. Dobio je i šator, da se skloni od kiše i nevremena, gde god da se zatekne.

- Vodi me želja da pomognem - pokazuje nam Slavko žuljeve na tabanima i prstima od dugog hodanja. - Ne brojim koliko sam koraka napravio. Ponekad mi se čini da ne osećam noge, ali one i dalje prave korake. Čovek ne može da ostane imun na teške sudbine drugih. Mislim da ništa nije korisnije na ovoj planeti od ljudske dobrote. Blagodetno i pravedno, toplo i isceljujuće.

Privatna arhiva

 

Na hodočašće je Slavko krenuo iz Hrama Svetog Oca Nikolaja u Omoljici. Plovio je čamcem do Landola i predahnuo u manastiru Koporin, a u selu Izvor se okrepio u Manastiru Svete Petke. Sa Rtnja, gde će se popeti na vrh Šiljak (1.565 m), spustiće se u Sokobanju do Crkve Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!